La campanya contra el turisme que s'està escampant com taca d'oli dins i fora de Barcelona, no es nova, aquest escrit es del 2017, i no es pot culpar a la Colau. La dita turismofòbia o turismefòbia com em sembla s'hauria de dir, no contempla que Espanya a mitjà termini pugui prescindir de la única font d'ingressos que té, el turisme i serveis, la resta de feines s'anirà diluint i externalitzant com llàgrimes perfumades de ginebra cap a altres països en desenvolupament, com Tunisia sense anar més lluny. Un país que no té ma d'obra qualificada i que la majoria que té i ho és, resulta que és a l'estranger, aspecte que en un país ancorat al segle XIX tampoc ens hauria de sorprendre, poc porvenir industrial té.
Llucía Ramis en parla al seu article d'avui a la vanguardia: No sóc turismòfoba: "Davant les mobilitzacions contra el model turístic, es parla sovint de turismofòbia. La fòbia és una aversió exagerada a qualcú o qualque cosa. Però la majoria de persones que qüestionen o critiquen la situació en què ens trobam senten preocupació, neguit, impotència i sobretot pena. Ni odi ni fàstic.
A la manifestació de dissabte a Barcelona, molts anaven amb compte en dir les consignes. No és el mateix cridar: “Fora ‘turisme’ dels nostres barris” (és impersonal, es refereix al negoci), que “Fora ‘turistes’ dels nostres barris” (no vull aquesta gent). No hi ha una única manera d’enfocar les protestes. Encara menys quan tenen la particularitat d’adreçar-se simultàniament al sector (no només turístic, també immobiliari i d’inversió); als governs (sigui quin sigui el seu color a les Balears, Cantàbria, Màlaga, Canàries, Barcelona o Girona), i als països que ens trien com a destinació.
Si els mitjans internacionals no es fan ressò de les mobilitzacions, ningú es donarà per al·ludit. Per això se cerquen fórmules que cridin l’atenció, com convocatòries a la platja (!) o posar precinte a les terrasses dels restaurants. Minimitzar o criminalitzar aquests actes –enviant la Guàrdia Civil al Caló des Moro per identificar-ne els mallorquins, per exemple– fa augmentar la sensació que té el resident que, en comptes de protegir-lo, les administracions l’expulsen. La paraula turismofòbia forma part d’un vocabulari acusador.
Es protesta contra la turistificació. És a dir, contra un model sense limitacions ni aturador que resulta devastador per al medi ambient, la nostra vida i l’entorn: destrueix el teixit comercial, social, i a la llarga –paradoxalment– també turístic. Només cal fixar-se en Magaluf: es va precaritzar tant que hagué de recórrer a l’anomenat turisme de gatera, i ara no hi ha qui li llevi l’estigma del balconing. És un monocultiu que impedeix que hi cresqui res més".
Res de nou sota el sol del vell país ineficient, però que ningú es preocupi, que tot això passa, com sempre, que el Junquerisme és amor i que de fet, ja ho deia Alksndr Blök: "dempeus sota la bròfega tempesta, país fatal, país aïmat". O com resava una pintada a la Ronda Zamenhoff, que els franquistes varen canviar per Ronda Alcazar de Toledo perquè pensàven que el tal Zamenhoff, el pare del esperanto era un perillós comunista: ¡A tomar pal culo too!
No viene de ahora, en el siglo pasado cuando nos invadía un turismo más precario, ya exigíamos que fuera de calidad, nada de jipis muertos hambre. Ahora ya es que ni verlos queremos. En los fines de semana de invierno, en el turismo de entrada los viernes y salida el domingo, el sábado todo el día El Paseo de Gracia a tope, el mismo paseo que se llena cuando hay manifestación independentista o manifestación constitucionalista ,lo mismo sirve para un apaño, que para un remiendo. Pero hay un diferencia, en el caso de los turistas los ves entrar en los hoteles caros, consumir, gastar dinero. Qué alegría me da, pienso, dinerito fresco para pagar las pensiones.
ResponEliminaSaludos.
Es que no hay una alternativa ocupacional al turismo, eso lo entendió hasta Ada Colau. Además, decían el otro día que en verano 300 mil Barceloneses se iban de turismo por ahí. Sin contar los fines de semana en invierno.
ResponEliminaSaludos.
ESE ES EL quid : no hay una alternativa ocupacional al turismo
ResponEliminaBarcelona no pot ser altra cosa que un ens turístic massiu. El que ha de fer és cuidar-ho i buscar solucions. Almeida i Collboni s'han reunit avui per apropar posicions i trobar solucions.
ResponEliminaEso me gusta,que se reúna la gente para solucionar problemas similares, con arreglos iguales.Siempre hay diferencias,Barcelona tiene puerto y playa
EliminaSaludos
Madrid y Barcelona, a nivel de alcaldías, casi siempre se han llevado bien.
ResponElimina