Tothom ha vist les virals fotografies d'un jove Lionel Messi amb un Lamine Yamal de nadó. Doncs ara, el mateix autor de les famoses fotografies ha revelat com va viure aquella sessió de fotos i la bogeria que s'ha desfermat la darrera setmana.

Joan Monfort, va revelar com va viure aquella sessió de fotos fa 17 anys: "Va ser difícil. Messi és un paio introvertit i tímid. Tenia a penes 18 o 20 anys". El fotògraf explica la sorpresa de Messi al trobar-se amnb el nadó que no sabia ni com agafar-lo. Monfort relata com un company seu del diari Sport li va escriure un missatge a les 12 de la nit preguntant-li si aquesta fotografia era seva. "Li pregunto qui és el noi? i em diu que és Lamine Yamal", relata Joan Monfort, que no s'ho podia creure.

La foto de Leo Messi amb Lamine Yamal, un nadó de sis mesos en aquell moment, es va fer el setembre del 2007 per a un calendari benèfic del FC Barcelona. La imatge ha tornat a ser viral el juliol del 2024 gràcies a les xarxes socials. La foto formava part d´un calendari solidari amb l´objectiu de recaptar fons per a una causa benèfica. El club buscava imatges que transmetessin valors com la solidaritat, la comunitat i la unió entre persones de diferents edats. El 2007, Messi ja era una estrella en ascens al FC Barcelona ia la selecció argentina. La seva imatge era associada a valors positius com el talent, l'esforç i la superació. Es buscava que la seva interacció amb un nadó reflectís el costat més humà i proper.

Alguns han vist a la foto un simbolisme que va més enllà. La imatge de Messi, un ídol futbolístic, cuidant un nadó, es podria interpretar com una metàfora de la transmissió de valors, l'esperança en el futur i la importància de les noves generacions. La imatge ha ressorgit 17 anys després de la presa, cosa que ha generat sorpresa i nostàlgia en molts. El fet que Messi i Lamine s'hagin retrobat recentment ha donat encara més rellevància a la foto. En definitiva, la foto de Messi amb Lamine Yamal és una imatge icònica que ha traspassat el temps per la seva tendresa, simbolisme i la història que hi ha darrere seu. La imatge reflecteix valors positius com ara la solidaritat, la unió entre generacions i l'esperança en el futur. I va l'adolescent ahir fica un gol de cagatilorito. Lamine no es un MENA, pero si un MESA (menor si acompanyat) i ni més ni menys que per Leo Messi. Lamine va agafar ahir a la nit el seu fusell i va fer el gol de la seva vida. Et felicito fill.