Una ocasió especial, com la del sorteig de la nova Champions, ha servit perquè Cristiano Ronaldo tragués o traguera a pasturar les seves millors gales. El futbolista va assistir enfundat en un vestit impecable de doble botonadura amb camisa blanca i sense corbata. Un estilisme en què, sens dubte, les joies van ser les grans protagonistes. El futbolista va recuperar del seu joier un dels rellotges més cars, un Franck Muller Cintrée Curvex exclusiu, que està valorat en 1,5 milions d'euros. Puc entendre l'ostentació carrinclona de Cristiano, si m'atenc als seus humils orígens a l'illa de Madeira. M'ha vingut al cap que després de la guerra i fins i tot quan SEAT va començar a fabricar cotxes com el SEAT 900, el 1400 o el popular 600, la gent no dèiem cotxe, sinó "auto", o "automòbil", i en aquestes que estava jo quan el cervell que sovint parcera pel seu compte m'ha fet venir al cap la paraula "Haiga" que era així com se'n deia dels autos de luxe o grans. No sabia el perquè d'aquesta curiosa definició i acudint a Sant Google ho he trobat, i no era pas com hom es pensava que venia de l'anglès. Ací trobareu l'origen de la paraula:

"Poc després de finalitzar la Guerra Civil espanyola (1936-1939) van començar a circular per les carreteres els últims i més cars models d'automòbil de la indústria estrangera, als quals la gent va anomenar haiga. Aquest nom va néixer a Madrid basat en una anècdota amb la qual es tractava de ridiculitzar la incultura i l'origen plebeu dels que, enriquits per la guerra, començaven a airejar els milions aconseguits gràcies a l'estraperlo i el mercat negre. 


Aquells nou-rics eren ignorants i toscos, i es deia que quan compraven un automòbil, no preguntaven ni pel preu ni per la marca, només exigien amb fatxenderia "el mejor que haiga". d'ací doncs l'expressió 'Haiga'.  Per cert, el rellotge de Franck Muller no pot ser més lleig.