Els carrers de la capital d'Espanya s'han convertit aquesta setmana en un escenari postapocalíptic, amb cotxes atrotinats i la vegetació envaint l'espai públic, mentre els zombis campen a gust. L'estampa és de ficció, però també real: es tracta del decorat d'una de les sèries més populars dels últims temps, que ha elegit Madrid per al seu rodatge.
Era un secret de domini públic, però els actors Norman Reedus i Melissa McBride ho van revelar en un vídeo amb algunes paraules en espanyol, amb què anunciaven el començament del rodatge a Espanya. A tots dos se'ls ha vist en diversos punts de la capital, especialment als voltants de la Porta del Sol. En concret, als carrers Arbalán i Madrazo, dues petites vies paral·leles a la cursa de Sant Jeroni.
El rodatge va arrencar el cap de setmana passat, amb un spoiler de Reedus (Daryl) al compte de X, avisant que ja era a Espanya. L'actor es va traslladar als carrers esmentats, amb una ambientació impressionant per intentar recrear un món arrasat pel solànum, en què els humans lluiten per sobreviure.
Una de les que està documentant cada pas del rodatge és la usuària de X Raquel Rubio, que ha estat donant detalls des de fa una setmana de tot allò que envolta l'enregistrament a Madrid. Gràcies a les seves publicacions i a les d'altres fans de la sèrie podem saber que l'acció es roda a Madrid, però en realitat ambienta la ciutat de Londres. Els detalls arriben fins a l'extrem que la productora ha portat un autobús de doble pis atrotinat per recrear l'ambient londinenc.
Un dels espais de rodatge també sembla ser l'interior del Palau de la Trinitat, la impressionant mansió situada a l'avinguda d'Amèrica que va acollir recentment l'última edició de Casa Decor i del qual s'ha vist sortir l'actor que interpreta Dylan, on saludava els fans que es reunien davant de la porta. També apareixia al set l'actriu Melissa McBride.

Ara només queda esperar el resultat de veure a la petita pantalla el resultat del rodatge a Madrid, encara que en realitat tot passi en un Londres distòpic.

Per cert, s'ha desmentit que, el mini jo alcalde de Madrid i la presumpta falangista facin un cameo a la sèrie, ells pertanyen a un altre tipus de zombis. Mentrestant, un tal Forrest Feijóo, ha dit que ell no surt d'extra perquè no vol.