L'operació de guerra sorprenent per part d'Israel ha provocat l'explosió de múltiples dispositius buscapersones propietat de membres del partit-milícia xiïta Hezbollah al Líban i Síria i ha deixat una trentena de morts i més de 3.000 ferits, així com múltiples edificis incendiats.  

Encara es desconeix la metodologia per provocar les explosions, però la principal hipòtesi és la d'un atac informàtic. També se sospita d'un possible sabotatge. Per això, sorgeix la pregunta de si podria arribar a passar el mateix amb qualsevol dispositiu electrònic arreu del món. Els aparells afectats per l'atac d'Israel són molt menys complexos que els telèfons mòbils, ja que utilitzen freqüències de ràdio específiques i només envien missatges unidireccionals per a destinataris concrets sense poder rebre la resposta, en la majoria de casos. Hezbollah n'empra uns de fabricats per l'empresa hongaresa BAC Consulting KFT per evitar que la Mossad, el servei d'intel·ligència israelià, controli les seves comunicacions i els geolocalitzi. Reuters i The Wall Street Journal informen que Hezbollah havia rebut el lot dels "busques" recentment, el qual dona força a la hipòtesi del sabotatge. Hezbollah i els testimonis de les explosions, en canvi, relaten que els aparells van rebre múltiples missatges simultanis, fet que va provocar un sobrecalfament i l'explosió per una fuita tèrmica. Aquesta segona hipòtesi, la de l'atac informàtic, podria preocupar la població mundial que disposa d'un telèfon mòbil, ja que les bateries dels telèfons intel·ligents moderns també són de liti. Ara bé, els experts descarten aquest perill, ja que els mòbils incorporen mesures de hardware per evitar els sobreescalfaments. A més, Apple i Google han preparat els seus sistemes per controlar el sobreescalfament de les bateries. Podem estar doncs tranquils, només continuarem rebent trucades no desitjades dels terroristes dels telèfons recuperats de cabines telefòniques que ens volen enganyar, i missatges no desitjats, mentre ens intenten estafar a través del WhatsApp. 

No explotarà el nostre mòbil, però sí la nostra paciència davant la impunitat per assetjar-nos d'aquests terroristes 2.0. Una altra mena de talibans que actuen amb total impunitat. La pregunta que em faig és: ¿Telefònica no pot donar de baixa tots aquests telèfons tòxics que va vendre procedents de les antigues cabines telefòniques?.  

De la mateixa manera que els pot bloquejar, els podria donar de baixa, dic jo. Al cap i a la fi, el mal ús que es fa d'aquests números és en gran part responsabilitat de la Companyia Telefónica.