Tot i això, poc després l'autoritat policial torna a canviar el seu relat i treu a la llum que el jove no es va llançar al riu des del pont, sinó que es va penjar durant “minuts” d'uns pals per amarrar vaixells, des d'on va caure a l'aigua . A partir d'aquí l'assumpte està ple d'interrogants per a tots, menys per a la premsa. Ningú diu que Bakhoun fos llançat al riu per la policia, però no hi ha explicació al fet que fos perseguit amb tants mitjans policials durant una distància tan llarga. Tampoc ja està clar si va saltar d'un pont, com deia la primera versió, o va caure per no poder aguantar més, com insinua la tercera. Fins i tot creient la darrera explicació policial no sabem quants minuts realment va estar aquesta persona penjant d'un amarratge sobre el Guadalquivir, ni com va ser auxiliat en aquell moment. Hi ha dubtes fins i tot si els policies es van llançar al riu immediatament o una vegada que el cos s'havia enfonsat. En fi, que l'heroica acció policial podria ser una suma de negligències que van acabar amb la mort d'una persona. O no. Sense una investigació profunda és difícil donar resposta a tants interrogants.
Mentrestant, però, els nostres mitjans de comunicació haurien de reflexionar sobre quin volen que sigui el seu paper a la societat. Poden ser el gos guardià que vigila el poder i posa en evidència els seus excessos, o esdevenir, simplement, portaveus acrítics del poder que es limiten a donar difusió a les seves mentides. Per descomptat, si els nostres periodistes no es qüestionen les notes oficials, no donen espai a les versions de tots els implicats en qualsevol fet i no assenyalen les contradiccions de la història oficial, estan destinats al segon.
Els periodistes seriosos i compromesos existeixen. Conec massa bons periodistes, dels quals no publiquen sense contrastar, per conformar-me amb aquest nou món. Mahmoud Bakhoun era una persona abnegada, disposada a treballar en allò que fos per poder enviar diners a la seva família. No era el tipus de persona que veu un policia i es llença des d'un pont encara que no sàpiga nedar. Segurament alguns periodistes creuen que ser negre i africà és explicació suficient per a qualsevol irracionalitat si ho diu la policia. La realitat és, sens dubte, molt més complicada, i necessitem saber de debò què li va passar a aquest veí de Sevilla. El dubte és: hi ha algú disposat a explicar-ho?
Hace tiempo sabemos varias cosas:
ResponElimina- Que hay racismo en España.
- Que el empeño y modo en perseguir tiene distinto rasero.
- Que a río revuelto...
- Que el fascismo es social, no solo político ni de partidos.
- Que la hipocresía social y de un sector amplio de la sociedad es indigna.
_ Que que que...
Es uno de enero y no es cosa de empezar uno el año envenenándonos.
Es uno de enero y no es cosa de empezar uno el año envenenándonos......Ya lo sé, y Carlos me pegará la bronca, pero es lo que hay y es muy serio, sobre todo el comportamiento de los medios en general a la hora de difundir informaciones. Tiene razón Musk, el auténtico periodismo actual es el periodismo ciudadano.
ResponEliminaSaludos.
Se podría discutir eso último, el periodismo ciudadano extenso de las redes no es periodismo, ni información seria, es la falacia del dueño del negocio. Otra cosa es que pueda haber una forma de participación, pero tomar como referencia a lo que digan millones por su cuenta y en revoltijo no es fiable. Claro que las voces de los amos, sobre todo de amos amarillos e interesados en sus posiciones ideológicas conservadoras, no conlleva periodismo y periodistas profesionales, y menos sus direcciones como se vio con el Post y el Times, que realmente informen sin ocultar ni tergiversar.
EliminaFackel
Es periodismo directo, no digo que sea serio, pero es que el periodismo oficial, tampoco es que sea muy serio, depende de quien le paga, pero lo que sí es indiscutible, es que el periodismo ciudadano ha obligado al tradicional a reinventarse, porque están perdiendo la partida via redes sociales.
ResponEliminaSaludos.
No,esto es diferente,es un hecho real del que te haces eco y que ha conmocionado a los originales africanos que viven en Sevilla.El río,que no es tal sino agua embalsada,está aprovechado,tanto para zona comercial como lúdica. Bares con terrazas,para disfrute;zona musical hasta altas horas de la madrugada.Es difícil, que no exista testigos,que aporten datos.Es difícil que se tirara al agua,fría y muy sucia(no hay corriente,es embalse).Ni policía, ni fiscal,ni juez,pero tengo igual que tú mis dudas. Sólo una investigación, aclarará los hechos.Tampoco quiero dudar de las fuerzas de seguridad,que ya tienen mi respeto de antemano,pero hay que aclarar el asunto.
ResponEliminaBuen año y saludos
Muy claro no está el asunto, veremos si se llega a hacer luz en la oscuridad que decía aquel de TV3. Fíjate como lo de Tarajal acabo en nada, y era más grave.
ResponEliminaSaludos.
No; no té raó el Musk o mesc en cataluñu. No existeix el periodisme ciutadà. X i semblants són generadors de continguts que no és el mateix. Continguts que són pitjor que la merda de periodisme que tenim avui dia. Molt pitjor.
ResponEliminaI com diuen els gallecs: Que teñades un ano novo, moi feliz. Noltras palabras, que teñas o cu, moi feliz o moito contento.
A banda del que dius que tens tota la raó, el que passa és que quan hi ha alguna catàstrofe, les primeres imatges sorgeixen de ciutadans amb el seu mòbil, i van dretes a la xarxa abans de que surtin per la tele o per algun digital. Pues uso, que tenga vuesa merced un prospero y feliz año nuevo de gracia de 2025,
ResponElimina