No sé si en aquest aforisme, Joan Fuster es referia a la vaca socràtica tan recorreguda al café de Ocata, un blog per cert molt recomanable de Gregori Luri., ni sé si Sócrates era ramader a banda de filòsof, com succeeix amb moltes coses,un és ignorant de gairebé tot i tan sentir a parlar de la vaca socràtica i desconec a que ve el cas.

definició (possible) de la filosofía - L'art d'agafar la vaca pels collons. Joan Fuster.
-
Però una cosa m'ha portat a l'altra i de seguit a reflexionar que és cosa molt filosófica que no filosàfica que seria una altra questió. En més d'una ocasió he manifestat que m'hauria agradat molt o que em sabia greu no haver pogut estudiar filosofia, per allò de arribar a saber que no sabia res, conclusió a la que hi he arribat igualment pel camí de la filosofía casolana de cadascun, lluny, molt lluny d'un Cioràn que deia que als vint anys sabia el mateix que als seixanta i que aquests quaranta anys no havian estat més que una feixuga tasca de constatació.
-
De fet i de la mateixa manera que sovint diem que tal novel·la o tal pel·lícula han envellit malament sent la majoria del segle passat, no es pot dir el mateix del pensament dels filòsofs grecs o romans d'abans de Jesucrist que continuen plenamente vigents més de dos mil anys després dels seus pronunciaments. Vol dir que els homínids hem evolucionat només en l'aparença però no en el pensament ni en el comportament. Així ens va i és certament per preocupar-se.

postil·la: com s'agafa una vaca pels collons?

*