- Dani Alves -

Hi a coses que no les entenc però les comprenc, hi ha coses que les entenc i les comprenc, però n'hi ha que ni les entenc ni les comprenc. Una d'elles serien els tatuatges. Possiblement deu ser una qüestió generacional, car abans els qui es tatuaven solien ser mariners, legionaris o drogoaddictes - gent de mala vida, que és deia - referint-se en el cas dels mariners als més cercabregues. Sincerament, no ho trobo estètic i en els casos exagerats on es tatuen tos els braços el tors o l'esquena, ho trobo de mal gust; De fet, em remet a ritus i costums tribals que en la nostra suposada modernitat haurien d'haver eradicat. 
Només faltava que es comencéssim a tatuar futbolistes (per cert que diuen que el que va tatuar la cama de Leo Messi està en cerca i captura) perquè la moda s'escampés. 
Leo Messi
Manolo Vázquez Montalban tenia una novel·la de Carvalho que es deia així 'Tatuaje', encara que no he acabat d'entrar mai en l'univers literari de Vázquez Montalban, amb Carvalho i Biscuter; m'han semblat fluixes les seves novel·les negres, tot i que haig de reconèixer que prou ressò han tingut i no tan sols a casa nostra. Deuen ser dèries meves o potser no estic prou al dia, però així ho veig.