8 de setembre - Les - Val d'Aran -. Una diputada de la CUP, va haver de tancar la casa rural que regenta amb el seu germà, després d’una campanya de desprestigi feta per mitjans de comunicació espanyolistes, en rebre durant setmanes insults i amenaces greus per la seva condició de dona i d’independentista a les xarxes socials, per correu electrònic i al seu telèfon particular, fins al punt d’advertir-li que li cremarien la casa.
9 de setembre -  Tarragona - Un objecte de vidre llançat des d’un edifici va impactar als peus d’un home i la seva filla menor d’edat, quan sortien d’una concentració davant de la caserna de la Guàrdia Civil en protesta pel registre d’aquest cos armat al setmanari El Vallenc. 
Aquests són dos casos d'incidents inclosos dins del llibre Cronología d'incidents (pdf)escrit i documentat per Jordi Borràs, on trobareu el llistat complet de fets violents amb motivació política a favor de la unitat d’Espanya registrats a Catalunya entre el 8 de setembre i l’11 de desembre de 2017. Els incidents s’han detectat i contrastat a partir de fonts periodístiques, policials i testimonials, així com parlant amb les víctimes sempre que ha estat possible. Recomanable per veure com les gasten els pacífics unionistes espanyolistes.