Que Pep Guardiola està implicat, molt implicat amb la causa independentista, no és cap novetat, però ara la Guàrdia Civil té sospites que la seva família podria introduir d'amagat a Carles Puigdemont a Espanya. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, i ha confirmat avui El Món a Rac 1, agents de la benemèrita hauria investigat ja en dues ocasions als familiars de l'entrenador del Manchester City.

La setmana passada la Guàrdia Civil va inspeccionar a l'aeroport de Barcelona-el Prat l'avió privat en el que havien viatjat els Guardiola, des de Manchester. Els agents van pujar a l'aeronau sense dir paraula quan els passatgers es van baixar. La justificació que els van donar ja a la terminal era que estaven buscant a l'expresident de la Generalitat i que per això inspeccionaven diversos avions. Els fets van tornar a repetir-se aquest dijous de nou.

Tal com ha explicat Jordi Basté a El Món a RAC1, a l'aterrar l'avió van registrar l'aeronau sense dir res. Després els van comentar de nou que era per si amagaven a Puigdemont. A continuació també van parar un vehicle en què anava la filla de Guardiola i una persona de confiança per veure si a l'interior anava ocult Puigdemont.

Caminen obsessionats amb que no se'ls coli Puigdemont, caient sovint en el ridícul com ahir els swucedio amb l'humorista Joaquin Reyes a Torrejón de Ardoz. Segueixen sense entendre que Puigdemont no tornarà - de moment -, i tampoc entenen que volgués tornar ho faria sense que s'assabentessin com quan va marxar.