{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

DEL TEMPS MALBARATAT



Entre el dotze i el catorze de desembre de 1970 una colla d'intel·lectuals es varen reunir a Montserrat, en el que va donar després lloc a l'assamblea de Catalunya. Dos anys abans hi havia hagut els aldarulls del Maig del 68 a París i l’olla bullia arreu d’Europa. Era una época en que passaven moltes coses, en que tot estaba canviant i molt depressa, i jo era allà i a l'edat adequada més en cap d'elles hi vaig participar. I ho explico perquè consti en acta i així en quedi constància que, pel maig del 68 no era a Paris (devia ser l’únic català), ni vaig ser tampoc a la tancada d’intel·lectuals a Montserrat, o a la Caputxinada, i molt menys encara he estat fitxat pel TOP o interrogat a les sinistres instal·lacions de la Via Laietana pel malparit d’en Creix. 


En aquella època estava dedicat a viure la meva joventut sense preocupar-me de res, mal que ara en pesi, però ja està fet i així va ser. Almenys no em penjo medalles que més aviat son llànties com fan, ho han fet, molts altres que hi varen participar més o menys com jo i es vanten d’haver estat a tot arreu.I amb tantes ocasions perdudes de viure moments històrics, i tantes altres coses que voldria haver fet i no ha estat així, la percepció és que he malbaratat molt del meu temps. I és cert, i és també que és una de les coses que em sap més greu, aixó, el temps que he desaprofitat al llarg de la meva vida, tot aquest temps malbaratat inutilment que ja no podré recuperar, perdut enmig de fotesses insubstàncials. 


No seria tampoc del tot així, però si és cert que costa administrar equitativament el temps, no voldria tampoc ara donar la impressió que he estat tota la vida vagarejant sense fer ni brot, però si podia haver fet moltes més coses i participat amb d'altres importants o a vegades no tant, però que ara em sap greu no haver-ho fet. Potser és normal perdre el temps, a Proust li va donar per sis llibres, o el Paradís perdut, el llarg poema de Milton que li va dur també el seu temps.


De fet, no crec sigui molt original en aquest aspecte, més o menys és el que deu pensar la majoria del personal en arribar a la meva edat, en girar la vista enrere i cadascu des del seu propi estat de desencís.

Publica un comentari a l'entrada

7 Comentaris

  1. Pienso que perder el tiempo y disfrutar los momentos son también parte de la vida...

    ResponElimina
  2. Bé, no sempre un està en el moment i en el lloc "adequats". I, amb tota la franquesa, tampoc cal. Que, ja ho dius tu, més que medalles, al final alguns porten llànties.

    Tinc un company d'estudis que es vanta d'haver lluitat contra el franquisme, ell i jo som de la mateixa edat, i Franco va morir quan teníem 12 anys. O era molt precoç o no és més fantasma perquè no s'entrena. Ja ens entenem oi?

    ResponElimina
  3. ¿ a que consideras perder el tiempo ?, a no tener los estudios que crees hubieras podido tener si `por aquellas hubieras estudiado ? ¿ o a dedicarte a aquella otra profesión que te hubiera hecho ganar mas dinero para tener un coche mas grande ?. o quizas haberte metido cuando lo hizo fulanito a politico y ahora tendrías una pension de jauja ?...Tu eres tu, y el tiempo no es el anterior, es el que vives, el que vives ahora ¡¡¡ Si ahora que ves que te apetece no haces lo que ves que ahora te apetece, si que pierdes el tiempo, pero no antes, porque antes no hiciste aquello porque no te apetecía ¡¡¡ ¿ Estamos de acuerdo ?...Salut

    ResponElimina
  4. No crec en el concepte 'temps perdut'. El temps sempre s'aprofita per alguna cosa. És aquest coi de societat que ens fa creure que si no fas el que se suposa que hauries de fer estàs perdent el temps.

    De vegades cal acumular energies per fer coses, relaxar-se per a poder rendir després o simplement vagarejar per aprendre a pensar. I de cap manera és temps perdut.

    Un ha de mirar-se al mirall i, descobrint qui és, sentir-se a gust. Si és així tot el temps haurà estat ben esmerçat.

    ResponElimina
  5. La vida transcorre i al mateix temps van passant moltes coses al voltant.
    La Història té protagonistes i figurant, com la majoria, tot i que viure no ha estat mai per mi una pèrdua de temps, malgrat no haver fet els primers papers de l'auca.
    Salut.

    ResponElimina
  6. Francesc: el tiempo no se pierde, lo recorremos y llenamos de nosotros.
    Pero tienes razón: si todos los que hubieran estado donde dicen, lo hubieran hecho de cierto, Franco hubiera desaparecido veinte años antes.
    Cada cual tiene su tiempo en la conciencia, y si estuvo en algún lugar, recuerda, preferiblemente en silencio y con sonrisa, lo solo que estuvo, y se asombra ante la narración de aquel evento que le hacen. Si, es así, te lo aseguro.

    ResponElimina
  7. quizás me exija demasiado Luis.

    Buen año!

    ResponElimina