Vist el fracàs de l'innocentada, crec desistiré l'any vinent de intentar posar-ne una altra. De fet, per aixó tinc Collonades on publico cada dia moltes noticies reals que semblen inocentades. De fet, el dia dels Sants Innocents hauria de presentar una demanda als mitjans o a la vida, per generar cada dia unes quantes inocentades cada un dels altres 364 dies de l'any. Fixeu-vos només el mateix dia dels innocents a Collonades: Aquesta de la Conferència Episcopal Espanyola, aquesta de l'ínclit Fabra, o aquesta de l'increment de les tarifes de  la llum i el gas. 

I són tres noticies a l'atzar, agafades a vola ploma a primera hora del matí de el periódico. Podria parlar del preu de la gasolina: 1.273€ m'ha costat avui la de 95, o segur que s'apujarà més que l'IPC el transport públic el dia 1 de gener de 2011, etc etc. La llista d'inocentades reals seria llarga, tant que no entenc encara com no hem invertit els papers i com Herodes comencem a perseguir en aquest cas als culpables, que prou identificats els tenim. 


Deu ser que ens hem tornat estoics o som patidors de mena i ja res ens fa bullir la sang, per més vegades que hagim fet vint anys. De fet, lluny dels aldarulls d'agitació social que es produeixen en la majoria de països d'Europa, aquí la màxima preocupació és si els controladors aèris faràn vaga aquestes festes de Nadal - perdó - del solstici d'hivern.