El primer tripartit al Govern de Catalunya, va durar 23 anys i el vàren formar en Jordi, en Pujol i en Soley. Les seves principals característiques: el caciquisme, el peix al cove i el lamentable pacte del Majestic amb el Pp. 
Després va venir el tripartit d'en Pasqual Maragall, el del Dragon Kan, i a continuació la Gestoria del Sr. Montilla. 

Ara tindrém com a President a un paó que ha estat incapaç de respectar als anteriors presidents i ha menyspreat i matat el pare del primer tripartit. La cosa pinta malament, molt malament, sobretot veient les reliquies i becaris que formaràn el nou Govern. Amb aquest President i aquests consellers poc podrem avançar. De fet no importa, la Gestoria cada vegada pinta menys i, mani qui mani als quatre indígenes que quedem poc ja representa per la seva manca de capacitat decissòria. 

Si aquest és el Govern dels millors que va prometre Artur Mas, no els hi se veure, més aviat el Sr. Mas hi ha posat uns quants veterans del Barça i alguna jove promesa de la segona B. Més no cal que es preocupi el flamant President de la Generalitat, no n'esperem res d'ell, com tampoc n'esperàvem res del seu antecessor ni de l'altre. De fet només són els figurants de l'atrezzo d'una pel·lícula dolenta de la serie B, que ens costa molts diners tot plegat per a no res, o molt poca cosa.