Quan Hassan II el pare de l'actual monarca alauita l'any 1975 aprofitant-se de la mort del dictador va organitzar la marxa verda contra el Sàhara,  en aquells moments espanyol, l'Estat, va apujar el preu dels segells  de correus per ajudar a paliar el cost de la contra campanya que representava enviar-hi tropes, etc etc. Aquests diners mai més s'han rebaixat dels segells, per tant continuen vigents transformats en centims d'euro a dia d'avui. 


bitllet commemoratiu de la marxa verda
La relativament Honorable Generalitat de Catalunya via Sanitat, ens va col·locar un cèntim d'euro al combustible per païr el cost Sanitari, centim que continuem pagant i que ja no es traurà mai més, i a més a més haurem de pagar un euro per anar a visitar-nos (temps al temps) només cal que passin les municipals.

Ans ençà es pagaba un impost municipal per desgast del paviment a les ciutats dels vehícles, que després va passar a denominar-se Impost Municipal de circulació i de passada varen aprofitar l'avintentesa per introduir la zona blava, (que no és pas barata per cert). Sobre la benzina, estigui com estigui el barril del Sr. Brent es paga un 70% d'imposts, i és curiós observar que només que el barril vagi una mica cap a munt en la seva cotització, es manté la paritat de l'apujada del barril amb l'apujada del combustible (malgrat haver-lo comprat sis mesos abans a preu inferior) I en canvi quan el preu d'aquest baixa, la paritat és molt inferior (o inexistent) en el preu del combustible. 

Al rebut de la llum o de l'aigua, es paga gairebé per tot menys per la llum o  per l'aigua, i compte que la llum en els propers deu anys s'apujarà i molt, ja es veu a venir per on va la jugada amb la cosa de les nuclears i el cotxe eléctric. Podria seguir però és que em comença a bullir la sang. Només recordar a la distingida concurència, que anys ençà quan s'havia d'apujar la gasolina o el gasoil d'una pesseta, com el dia abans ja se sabia atès el consell de Menistros deia que no s'apujaria, lo qual volia dir que si s'apujaría, la gent feria unes cues enormes a les benzineres per omplir el dipossit, que comptat i debatut possiblement en gastava més fent cua que el que es podia estalviar fent aquesta cua com un pallús. 

I ara? ara, si no fos perquè aquests dies se'n parla molta gent no sap ni a quin preu va el combustible i us diré més, molts no gossen fer la conversió d'euros a pessetes per saber quan els costa, que actualment és, més o menys sobre 215 pessetes la gasolina. Reclamo tornar a l' Edat Mitjana, els delmes sortien més a compte i a més a més no hi havia Intereconomía, Punto Pelota ni el Gato al agua. Tot va començar doncs, l'any de 1975 amb la marxa verda, la culpa de tot, és de Hassan II. Com diria Forges: PAÍS!