L’informe sobre els 80 quilòmetres per hora que el tripartit no va fer públic alerta que la mesura és molt cara i que no serveix per reduir els accidents de trànsit ni la contaminació. aixó diu el document que va encarregar el Servei Català de Trànsit l’any 2009, un any després que s’apliquessin els 80. L’estudi és un dels tres que ha tingut en compte el govern de CiU per aixecar la limitació i deixa clar que la mesura pot ser contraproduent i comportar un risc. 

L’informe diu que la davallada d’accidents, que el primer any va ser de l’1%, no compensa els costos que generen els retards anant a 80. De fet, segons l’estudi que va encarregar la conselleria d’Interior al Centre d’Innovació del Transport, la mesura no ha tingut gaire a veure amb la reducció d’accidents i no ha servit per eliminar les retencions, que és on es genera més contaminació. L’estudi tomba, per tant, els tres motius als quals s’agafava el tripartit per defensar els 80. El document també diu que els 80 poden ser contraproduents i recomana estudiar la reacció dels conductors quan van a poc a poc i han d’estar atents als senyals. L’informe conclou que perquè els 80 siguin realment efectius calen mesures complementàries.

De fet, aquest informe el podia haver fet qualsevol conductor mínimament intel·ligent, car en primer lloc se sap que un automòbil contamina més a 80 per hora que a 100, i quan contamina més és aturat amb el motor al ralentí o a 30 per hora que és a la velocitat a la que sovint es circula per la zona restringida. La contaminació tampoc va baixar, o dit d'una altra manera ho va fer en la mesura en que es va reduïr per la crisi el trànsit i l'activitat industrial a la zona. Els accidents tampoc. Aquests de Iniciativa verds i insostenibles manipulen o amaguen les dades per donar veracitat a les seves teories, no seria pas la primera vegada ni pel que s'ha vist la última. Sembla que sentit comú i ICv (ecologistes de debó) són incompatibles i lo seu és jugar de manera permanent al joc dels disbarats, aixó si, amb una tenacitat i constància admirables.

Munten un drama perquè es talla un arbre i a Espanya hi ha el el doble de massa arbrada que fa vuitanta anys. Ens entabanaven amb la sequera i la manca d'aigua, amb la collonada de l'aixeta i d'estalviar aigua en rentar-se les dents - mentre se'ls hi escapaven litres i litres i litres d'aigua per canonades en mal estat com la de Cardedeu, i ometen que els ciutadans nomes gastem el 18% del consum total d'aigua - I, sia perquè en Baltasar va resar a la Moreneta o possiblement perquè la natura li ha volgut fer la guitza a l'exconseller, ara ens n'en sobra del líquid element. Líquid element que de fet n'ha sobrat i en sobrarà sempre, és del que més hi ha arreu.  - Per cert, un Conseller que diu que a resat o ha demanat a la Moreneta que faci ploure, l'han de cessar immediatament, o per mentider o per idiota, o per les dues coses -

I és que posar a segons quins polítics d'esquerres o de dretes carregats d'ideología de Consellers o Ministres, com Joan Saura a Interior, és com posar a la guineu a cuitar les gallines. Semblaria més raonable posar-hi un que hi entengui, però no hi ha manera, el Govern dels Bartleby's, els altres, continúen igual, ara mateix han posat Irene Rigau de Consellera d'Ensenyament, una altra guineu a cuitar gallines, però aquestes són la nostra mainada i jovent, que encara és més preocupant.