Acció Cultural del País Valencià, propietària dels repetidors de la televisió catalana, va decidir abans d'ahir a la nit apagar el senyal del canal davant l'amenaça de multa que penjava sobre l'entitat. L'Executiu autonòmic aprovarà avui una modificació legislativa que permetia imposar una sanció a l'associació que presideix Eliseu Climent per cada mes que TV-3 seguís emetent.

La Generalitat valenciana ja havia aconseguit clausurar alguns repetidors,  però Acció Cultural encara disposava de tres pals emissors a Mondúber, Gandia i Castelló. Per això, la plataforma acumula multes que superen els 600.000 euros i que ha d'abonar abans del 20 de març sota amenaça d'embargament dels seus béns. Climent va rebre una subvenció de 295.000 euros del tripartit dies abans del traspàs de poders a CiU.

I ara? és que els catalans no volem entendre que el Sr. Francisco Camps, el polític més votat en tota la historia de la democracia, l'adalil de la democracia i les bones maneres, demòcrata on els hi hagi i més enllà, està entestat, obstintat en que no es pugui veure TV3 al Regne de Trajes de Valencia (perdó de Taifas). I ho està d'obstinat, perquè aixó si ho tenen els del Pp que són tossuts com mules (demano perdó a les senyores mules), i acabarà sortint-se amb la seva, per la feblesa una vegada més dels nostres polítics  - que acabaràn deixant sol i abandonat Eliseu Climent - sempre perdent-se per les formes que a Camps l'importen un rave, llevat de les dels seus vestits.

I ho fa, perquè amant i defensor com és de la seva estimada llengua "el Valencià" no vol que es contamini amb el dialecte català, perdent així la seva puresa i que la TV3 contamini la programació del Canal 9, el canal més democratic de tota la història de la televisió. A banda del cost que representaria traduïr tota la programació de TV3 al Valencià perquè la gent ho entengués, i conscient com és que l'Arturu no té un duru, ens vol estalviar la despessa.

València, comunitat i terra mítica, exemple de desenvoluppament sostenible que fins i tot Europa sencera admira, amb edificis moderns inùtils i sumptuosos, meravelloses mega urbanitzacions amb camps de golf i tot, compta amb personatges com el castellonenc Carles Fabra, el tercer Blues Brothers, personatge, que el dia que el vegi ingressar a la presó per una temporadaa començaré a creure en la justicia per a la clase política.  Mentrestant entenc que cadascú té el seu Félix Millet i ens hem d'aguantar.

A València hi ha un canal que en ple segle XXI no pot emetre desde una miqueta més amunt del seu territori, lo qual em duu a pensar que potser és que a València o almenys el seu Govern, van encara pel segle XVIII. Pinta facinerós més d'un ja la té, per més ben vestit que vagi. Caldrà anar en compte pels camins de València no sia que ens assaltin els bandolers aquests per robar-nos.