INTERVENIR A LIBIA....PERQUÈ?


L’11 de juliol del 1995, els txétniks serbis varen entrar a la ciutat de Srebrenica, varen separar als homes de les dones i els nens i davant la passivitat de les forces militars de l'OTAN que se suposava eren allí per a protegir als bosnians varen executar entre set i deu mil persones, de les quals se n’han recuperat en foses comunes unes tres mil. I aixó per vergonya de tota Europa va succeir a dues hores d’avió de Barcelona o Paris, nomes fa quinze anys no tres-cents. Vergonya, vergonya, vergonya. Feia gairebé tres anys que l'exèrcit i les milícies sèrbies havien arrasat de manera fredament calculada i sistemàtica, mesquites, escoles, habitatges i tot el patrimoni cultural a la Bòsnia ocupada. Havien bombardejat, assassinat, violat sistemàticament als seus ciutadans..., obeint les consignes d'un pla de neteja ètnica preparat i recolzat pel govern de Iugoslàvia presidit per Slobodan Milosevic.
Tot aixó passava aquí al costat i els dirigents europeus malgrat constatar-ho, es rentaven les mans i van ser incapaços de entrar en acció, de prendre mesures contundents contra la barbàrie genocida del règim de Milosevic. Fou aquesta passivitat de tot el món occidental que va donar ales als txétniks per massacrar el poble bosnià.

Libia o Tunisia són molt a prop d'Europa, a menys de dues hores d'avió. Com suceeix també amb Argèlia, Europa té interessos econòmics i de dependència amb aquests païssos. Fruit de la lluita que hi ha a Libia s'està produint una allau de fugitius que abandonen el país per refugiar-se a Tunisia i d'allí intentar sortir de l'inferm en que s'ha convertit el país de Mohammad el Gaddafi. Diuen els americans que potser hauria d'intervenir-hi l'ONU o ells mateixos. El que em pregunto és, perquè?

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. Ah, darrerament intervenen on hi ha petroli, i allà on no hi ha res a protegir, tret de les persones, hom passa olimpicament...

    ResponElimina
  2. Jo el que em pregunto és que fa aquesta Europa dels supermercats,mentrestant. Sempre surt això dels americans i valdria més mirar més a prop, només tenim por que no vinguin més immigrants com a refugiats...

    ResponElimina
  3. Sempre demanem als americans que facin coses i quan fan aleshores són els imperialistes dolents. Aquí els europeus som els que hem demostrat la nostra poquesa i la nostra submissió als poders econòmics. Vergonya, tu ho dius, però tota nostra.

    ResponElimina
  4. Estic amb la Clídice. I no soc precisament americanista, però el paper de la UE és de pena.

    ResponElimina
  5. Europa, te la necessitat de moltes coses que no te, Europa te por que sigui envaïda per altres pobles que estan enlluernats per el ben estar, cosa que de cada vegada n´ha menys, Europa esta morta, sols li queden carreteres cotxes que cremen combustible i molta retòrica i gent gran que ja no te forces.
    I dintre d´Europa estem nosaltres, tot plegat (el món) fa pudor de cadàver … ja som masses que mamem de la mamella del planeta.

    ResponElimina
  6. Hi ha petroli pero tampoc tant Ramón. De fet els únics que tenen petroli a dojo són els d'Arabia Saudita, la esrta están bastant al límit i cada vegada els costa més de treure'l.

    ResponElimina
  7. Sempre acabem igual Júlia, demanant ajuda als americans

    ResponElimina
  8. D'acord Montse, per`+o es podien bellugar una miqueta. La sra Roper que han posat al lloc d'en Solana sembla bastant inùtil.

    ResponElimina
  9. Es un balneari decadent Europa Brian, i poca cosa més. Un enorme Balneari en runes.

    ResponElimina
  10. Europa està de capa caiguda Joan, i no té sortida, suposoque molta gent si vol treballar haurà demigrar i no precisament a Alemanya, sinó ca a l'est

    ResponElimina