A PROPÒSIT DE L'ÈXIT I EL FRACÀS



La diferència entre l'exit i el fracàs en l'art, rau en el reconéixement, puig l'esforç creatiu, tant en un cas com en l'altre, és el mateix, i en el cas del fútbol, la diferència rau en si entra o no la pilota dins una porteria, així de simple o complex, com simple o complex és el fútbol. En canvi, la diferència entre el seny i la rauxa, rau en que amb seny fas tot alló que la majoria i tu mateix creieu has de fer assenyadament, i en canvi, la rauxa és el que en veritat faries i el cos t'ho demana i gairebé mai goses fer-ho, potser per aixó hi ha qui diu que la vida sol ser tot alló que no hem fet.

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. Reflexiones de perdedor? Creo que a Pep le va a venir bien que la pelota no entrase en la portería. La cosa se le estaba subiendo demasiado a la cabeza, y qué somos sino vanidad de vanidades y apacentarse de viento?

    ResponElimina
  2. És veritat que l'atzar hi juga un paper preponderant, però, com el comentarista Pepe, aquestes reflexions només es fan quan s'ha perdut :) (I a l'inversa a l'hora de recomanar cures d'humilitat, per cert) :))

    ResponElimina
  3. Brian, más allá de mi desinterés por el fútbol, que solo me atrae como fenómeno social, me puedo alegrar de que pierda el Barça, pero nunca de que gane el Madrid :-)

    ResponElimina
  4. Pepe i Brian . . .

    "i en el cas del fútbol, la diferència rau en si entra o no la pilota dins una porteria, així de simple o complex, com simple o complex és el fútbol." aixó es afegit, la resta fa once anys que està escrit i publicat, a més a més, recordo que més endavant vaig llegir aquesta mateixa frase "La diferència entre l'exit i el fracàs en l'art, rau en el reconéixement, puig l'esforç creatiu, tant en un cas com en l'altre, és el mateix"

    . . a Oliver Stone en un dominical de el periódico. Lo del futbol ha ESTAT UNA ANÉCDOTA, bàsicament em referia a l'art. Pintar un quadre bo o dolent costa el mateix esforç i fins i tot possibldement un quadre dolent (o menys bo) coastarà més per la manca d'ofici, i el mateix succeeix amb una novel·la.

    ResponElimina
  5. Jo crec que es relatiu.
    No sempre el que sembla un èxit ho es, i al revés el mateix.

    ResponElimina
  6. en catalán hay una palabra que no tiene traducción digamos, literal; "seny". Y aquí también hay una diferencia, lo que sucede es que yo empezé a creer que hablábamos de arte, cuando creo que de lo que se habla es de fútbol. Y el futbol, a mi criterio, no es una manifestación artística. salut

    ResponElimina
  7. en aixó tens raó Joana, però al que em referia es simplement a que el reconeixement tan en l'art o en el futbol és elque dona l'éxit, amb mèrit o sense.

    ResponElimina
  8. El fútbol, como los toros también es arte Miquel, y no todo el arte lo es, si hablamos de plasticidad, estètica, luminosidad, fútbol y toros aportan mucho de todo eso.

    ResponElimina
  9. Èxit, fracàs. Crec que el que dius es aplicable a totes les facetes humanes: treball, família, fills i si l’èxit és el reconeixement, doncs potser és una faceta important del fet en si...
    Ara, quan tinguis un èxit i guanyis una copa, posem per cas, no la fotis per terra i la trepitgis amb un autocar, home !

    ResponElimina
  10. Ramón, diuen que la Copa d'aquell es va suïcidar en veure que estava a Madrid i no a Barcelona.

    ResponElimina