PRESUMPTE INCENDI A LA SAGRADA FAMILIA



Un presumpte incendi s'ha declarat avui a la cripta de la nau central de la Sagrada Família, presumptament provocat per un home que ha estat detingut, sense que s'hagin registrat ferits entre els centenars de turistes que han estat desallotjats. Així ho ha indicat en declaracions a TV3 el president del Patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol, que ha qualificat de "pertorbat" el detingut i ha explicat que l'incendi sembla "controlable amb facilitat", encara que ha causat una gran fumera i alarma entre els visitants del temple i veïns.

Sempre m'ha sorprés aquesta expressió de presumpte, malgrat en aquest cas sembla l'han enxampat uns turistes que l'han vist calant foc a una part de l'enorme pastitx, malgrat aixó es diu el presumpte autor dels fets, perquè se entén que fins que el Sr. Jutge no ho dictamini no sera culpable de calar foc a un tros de la Basílica. 

Aquest fet em porta a recordar un cas succeït poc després de la guerra, o sia a las posguerra a Sabadell, on un senyor es va tirar al tren i aquest li va tallar el coll en rodó. La Guardia Civil (el que sabia escriure) va posar en l'atestat. "Se encuentra el cuerpo de un individuo sin identificar con la cabeza separada del cuerpo a uns cincuenta metros (abans els trens corrien més que ara) estando dicho individuo PRESUNTAMENTE MUERTO. 

Per aixó he titul·lat el comentari presumpte incendi a la Sagrada Familia, car fins que el Sr. Jutge no ho dictamini, l'incendi d'avui a mig matí, és presumpte, com l'autor dels presumptes fets que presumptament s'han  produït.

Publica un comentari a l'entrada

21 Comentaris

  1. He passat pel lloc dels fets cap a les 12. Bombers, cossos de seguretat diversos, algun carrer tallat, turístes erràtics..., però el que es diu foc o fum, he estat incapaç de veure'ls, segurament per això l'incendi era presumpte.

    La veritat és que s'abusa fins a extrems ridículs i risibles de l'ús del "presumpte".

    ResponElimina
  2. Presumptament, jo diria que aquesta notícia la vaig verue ara fa uns mesos, allà al novembre més o menys...

    ResponElimina
  3. Tiene este presunto hecho algo que ver con la presunta ola de anticlericalismo, presuntamente furibundo, que presuntamente nos invade? O hemos de presumir que aquí los presuntos móviles son otros?

    ResponElimina
  4. I el presumpte comentarista ben carguinyolat de riure.

    ResponElimina
  5. Pere, a mi els unics presumptes que m'agraden són els Implicados.
    Parafrasejant Shakespeare: molt soroll per no res.

    ResponElimina
  6. A banda de la presumpció, cosa en la qual no hi entro, dubto si era pertorbat, més aviat puc pensar que era un home lúcid que davant d'aquesta mona de pasqua i amb un encenedor a la má ha fet un acte de racionalitat estètica.
    Salut

    ResponElimina
  7. presumptament no ho pillo Eulàlia, la cosa presumptament ha passat aquest matí.

    ResponElimina
  8. interesante reflexiòn Pepe, según una fuente la cosa presuntamente va por ahí, per hay una segunda via que va por otro lado, y es que en el fondo aquí lo que falló fueron las obras del AVE que no cumplieron su cometido. Imagínate si se llega a caer el engendro, la cantidad de japoneses que vendrían a ver las ruinas, que además las podríamos vender a trocitos como el muro de Berlín, o era el muro de Facebook?

    ResponElimina
  9. no em diguis carguinyolat, Jordi, que avui m'he inflat de menjar carquinyolis (presuntament, clar)

    ResponElimina
  10. Ai Francesc! presumptament,la culpa la tenen els del tunnel de l'Ave que no ho varen fer bé, i aquest heroi ha intentar reparar-ho, li ho han impedit ler forces del mal, però no s'ha de perdre l'esperança, algú recollirà la seva flama, i mai millor dit.

    ResponElimina
  11. Presumptament el dia del Benet tocant els nassos i passant ravent pels carrers de Barcelona, ja va passar.
    No volia fer un presumpt autobombo coma pitonisa. Però al final m'ho acabaré creient.Presummptament.

    ResponElimina
  12. una mica bruixota si que ets, Eulàlia, jo de tu esborraria el post, por ser una prova contra teva per part de la policia científica. A més ens compromets als qui vàrem deixar-hi comentaris, jo el primer.

    Saps la combinació guanyadora de la primitiva de dijous?

    ResponElimina
  13. Jo diria que, pressumptament, ha estat una acció d'higiene artística. Ja li agradaria al Rigol estar la meitat de pertorbat que el piròman: potser així comprendria que la Sagrada Família és un esguerro. Si no la va tirar avall el túnel de l'AVE, com tots esperàvem, caldrà fer més pressumptes accions com la d'avui.

    ResponElimina
  14. la combinació és 3 5 8 11 25 42

    Ara, bé podria ser que no surti aquest dijous, sinó un dijous d'aquí 4 o 5 mesos. Això no és ciència exacta.

    (Vaig a buscar l'escombra)

    ResponElimina
  15. És com la ‘fe de vida’. No n’hi ha prou que t’identifiquis, cal que consti a l’expedient que algú digui documentalment que ets viu.
    No se sap si era un pertorbat, o un ‘presumpte’ pertorbat, però si que ‘presumptament’ era un esteta amb urticària cada vegada que veia el monumental ‘kitch’ dels deliris d’en Gaudí.

    ResponElimina
  16. me l'apunto per si de cas Eulàlia.

    ResponElimina
  17. Hom diria que és un heroi Ramón, que volia destruir l'engendre.

    ResponElimina
  18. El que no entenc és per quins set sous els turistes no són "pressumptes". Serà que, pressumptament, han pagat l'entrada.

    ResponElimina
  19. Si al tal "pertorbat" l'han pillat "in fraganti" amb encenadors inclosos per què carai és "pressumpte"?
    ***
    Quan he sentit la notícia en el fons per un segons m'ha sabut greu, no perquè tingui una especial veneració a la Sagrada Família, sinó perquè em van regalar una entrada per anar-hi i per un segons el meu cervell ha pensat, encara la tancaran i em quedaré sense veure-la.(és el que tenen les entrades, quan te les regalen, sovint les acabem utilitzant...)
    Si tres esòterics, un parapsicòleg i un místic es reunissin al temple arribarien a la conclusió que alguna força estranya anti-malastrugances té: ni 1500 turistes diaris, ni les polèmiques, ni els aves, ni les riuades i riuades i riuades de gent per veure el temple beneït post visita papal, ni moltes altres coses han fet caure la Sagrada Família. No oblidem que a la cripta del temple hi ha enterrat el venerat Gaudí i qui ho sap, potser des de la pròpia tomba s'entreté evitant que destrueixin la seva meravella. En qualsevol cas són petits miracles i encara no entenc com els del Vaticà ni cap diòcesi catalana s'ha plantejat fer sant o beat al nostre arquitecte universal. Podríem avisar al Iker Jiménez de Cuarto Milenio per què ho investigui...(encara el fan aquest programa?)

    ResponElimina
  20. ja el volien beatificar a Gaudi, Gabriel, em sembla que està el procés en marxa.

    ResponElimina