{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

AVUI S'ACABA LA FIESTA DELS TOROS

Els toreros José Tomás i Serafín Marín seran els protagonistes avui de l'última corrida de toros a Catalunya, celebrada a la Monumental de Barcelona. Des de fa dies totes les entrades ja estan exhaurides. El debat se centra ara en el nou ús d'aquest edifici catalogat per a la ciutat. El govern indemnitzarà els propietaris de la Monumental, després que el Parlament prohibís els toros a Catalunya a partir del 2012. 
Sembla que la indemnització serà d'un milió d'euros, que jo no pagaria si fos la Generalitat, entre altres qüestions perquè la familia Balanyá ha amagat el cap sota l'ala en aquesta qüestió, i ho ha fet perquè en el fons ja els hi està bé la prohibició d'un negoci que cada vegada era més ruinós i que gràcies a aqusta prohibició deixarà de ser-ho per la seva ja plena butxaca.

Avui els toca fer la faena a José Tomàs i Serafín Marín, dos bons toreros pels qui com un servidor, els toros ens agraden, però cal saber quan has perdut i s'ha acabat l'espectacle, perquè això és una corrida de toros, un gran, acolorit i barroc espectacle, on es barregen molts atavismes i contradiccions dels homínids, ho entenc. N'he parlat en més d'una ocasió dels toros: aqui i aqui.  No em sap greu ni em fa vergonya dir que m'agraden i mal que em pesi i em costi acceptar-ho té raó Serafín Marin quan diu el que diu a ABC. Quan als animalistes, sincerament i sense cap respecte me la porten fluixa i pendolant, fart n'estic de demagogs de cap de setmana. Si no tenim drets les persones com carall volen que en tinguin els animals, i mentrestant, com que no es pot tocar, autoritzem correbous i vous embolats tot xiulant mentre mirem cap un altre costat. Tot plegat pura i miserable hipocresía, per un espectacle que s'estava morint d'inanició i tenia els anys comptats. En el fons la familia Balañá és la gran i per aixó callada beneficiada de la prohibició, els ha tocat la grossa.

Mentrestant, deixarem que els nostres anxanetes s'enfilin a castells impossibles, amb els risc que comporta i altres nens corrin en moto a més de 200 per hora encara que si guanyen  no poden brindar amb cava per ser menors d'edat. Som així d'incongruents els homínids, almenys els catalans.

Publica un comentari a l'entrada

22 Comentaris

  1. Prohibir els toros i al mateix temps fer-se l'orni sobre les diverses modalitats de correbous és una de les decisions més estúpides que han pres últimament els nostres polítics. És possible que alguns ho fessin de forma hipòcrita, potser uns altres de forma inconscient; però jo crec que tant els primers com els segons varen ser arrossegats pels que ho tenien molt clar: els de l'embolica que fa fort. O el que en castellà en diuen: "cuanto peor, mejor".

    ResponElimina
  2. Un tema que s'ha fet problema quan no ho era i anava poca gent a veure toros aquests darrers anys. Molta hipocresia, també fan genocidis animals a la cooperativa de Guissona i mira...


    No entenc com, per exemple, no es diu res pel fet que criatures menors d'edat participin en un esport de risc amb espectacle com són els castells.

    ResponElimina
  3. per a una festa que es moria d'inanició i a la que hara han rebifat.

    ResponElimina
  4. Júlia, Ja en vaig parlar fa temps dels anxanetes i aqui ho comento al final, però com diria l'avi.. aixó no toca.

    ResponElimina
  5. Sí, ja ho he vist, m'he repetit, però és que ahir mirant els castells per la tele m'esgarrifava i no m'he pogut estar de comentar-ho.

    Em temo que han aconseguit això, publicitar una cosa que era a les acaballes i fer que hi hagués més divisió social.A més, podien haver fet un referèndum, al menys, tant que es demanen per segons què.

    ResponElimina
  6. No només els catalans, tothom és si fa o no fa, el problema és que aquí ens creiem millors i diferents i aquest cofoisme és un dels grans defectes del país.

    ResponElimina
  7. Esic amb el primer paráfraf d´JULÍA ¡¡¡

    ResponElimina
  8. Estic amb el que diu la Júlia. A menys que es vulguin encetar debats que ens facin oblidar els problemes reals: la fallida de l’Estat i la conveniència de la seva revisió, el ‘problema’ dels toros era un tema moribund, que s’hagués acabat per si sol, sense traumes. Ara ha esdevingut una qüestió d’identitat, amb bàndols ben determinat, es vulgui o no, i un altre debat estèril i poc constructiu de cara a la convivència multicultural.
    Salut.

    ResponElimina
  9. Pues ami me gustan los toros y mucho. Cuando dices esto en un país tan políticamente correcto como el nuestro, eres tachado de fascista, cafre e incluso asesino. Quien ve una corrida de toros como el festejo del sufrimiento de un animal, es que ni se ha enterado, si se enterara, de que va esto. Ellos son muy felices comiendo filetes y pollos o comiendo pan de trigo cultivado con pesticidas. Defendiendo su inocencia y su mansedumbre. Lo de prohibir los toros y proteger los encierros que hacéis por esos lares, es una muestra más de los políticos que nos gobiernan. Con perdón, no cabe un tonto más (aquí y allí).
    Los toros estaban de capa caída y esto no hace más que hacerles publicidad, (afortunadamente), esta decisión de vuestro gobierno les ha dado un impulso que necesitaban. No te preocupes, volverán las corridas a Cataluña, pues también es patrimonio vuestro y de los de Burgos, no solo de la Andalucía "cañi", no te jode...
    Un saludo.

    ResponElimina
  10. És ben curiós que avui escoltava per la ràdio com deien els diversos períodes que, a España, s'han prohibit els toros, entre altres el de Felip V, gens sospitós de nacionalista català. I és que, el pitjor que ens pot passar, és tenir mala memòria i poques ganes de revisitar la història.

    En qualsevol cas no veig la necessitat de marejar bèsties per distreure's, siguin toros o bous. Si la gent vol passar-s'ho bé que vagi a buscar bolets o mantingui relacions sexuals. Això si, si us plau, això últim que no sigui amb un toro, a no ser que hi hagi consentiment.

    ResponElimina
  11. Es todo una hipocresía. Fijate las entradas todas agotadas. Entonces qué?
    Quién sabe si esa familia Balañá no ha ayudado a que acabaron los toros en Cataluña para "tocarles el gordo"???

    Tan preocupados estan con los toros cuando en cada año en todo el mundo, más de nueve millones de personas mueren de hambre.

    ResponElimina
  12. Clidice, ¿como se pide consentimiento a un toro?... jajajaja

    ResponElimina
  13. ara, se'n parla a tot el món, Júlia

    ResponElimina
  14. Fútbol y toros Ramón, aixi no es parla d'altra cosa.

    ResponElimina
  15. Fútbol y toros Ramón, aixi no es parla d'altra cosa.

    ResponElimina
  16. a mi también me gustan los toros Temu, però no es este un tema de nacionalismos ni nada de eso, sólo que se rajaron por no perder votos y no prohibieron los correbous. Ahí la cagaron sus señorias.

    ResponElimina
  17. Ja ho sentit, Montse, i a banda de Felip V, un parell de papes i un Marques al segle XVIII, també i és més, a Canaries els varen prohibir fa cinc o sis anys i nungú va dir res.

    ResponElimina
  18. Flor, mientras discutimos esto, no hablamos de problemas serios y urgentes.

    ResponElimina
  19. Si te has reido Temu ha surtido el efecto deseado ;)

    ResponElimina
  20. AMB ELS TOROS no hi ha res a sucar, se sap de vell que estàn enamorats de la Lluna i abandonen cada nit la maná...

    ResponElimina
  21. De tot plegat, el que m'ha semblat més al·luscinant és el rebombori mediàtic que ha despertat. Si fins i tot n'han parlat a la cadena àrab Al-Jazeera.
    És curiós com una festa que pot tocar sensibilitats identitàries i culturals pot generar tan interès informatiu...i en canvi en els mitjans estrangers la crisi econòmica i política espanyola no ha generat tanta passió.

    ResponElimina
  22. és d'aquells temes que desvetlla visceralitats i postures enfrontades, amb això ens tenen distrets a tots i totes, avui als matins de tv3 el mateix, una bona estona parlant del tema.

    No podien fer millor propaganda del tema com això de prohibir-lo, feia anys que no sentíem parlar de toros i ara, ja veus.

    ResponElimina