El líder del PP, Mariano Rajoy, vol aprendre mil paraules en anglès i està donant classes amb un professor elegit pel coordinador de Relacions Internacionals del seu partit, Jorge Moragas, segons informa El Confidencial Digital. Rajoy busca desenvolupar-se amb una mínima desimboltura en les cimeres internacionals si finalment accedeix a la Moncloa després dels comicis del 20-N. En total, les classes comprenen tres hores setmanals, repartides en dos dies i amb un horari (de 08:00 a 09:30 del matí) que exigeix ​​certa força de voluntat per part de Rajoy.

A Rajoy li posen com a exemple José María Aznar, que va arribar a la Moncloa gairebé sense saber anglès. L'actual president, José Luis Rodríguez Zapatero, també ha patit en cites internacionals per no conèixer l'idioma. Encara que no sabem si Don Mariano parla català en la intimitat.
És aquest un mal endèmic dels nostres governants, llevat de rares excepcions com Jordi Pujol que parla català, castellà, francès, italià, anglès, alemany, catarra i algun altre. De fet hauria de ser obligatori que el President del Govern del país veí parlés a banda del castellà, com a mínim l'anglès, i no estaria de més Francés i Italià a més a més de les autonómiques. A Don Mariano li vindrien bé aquests versets del són de Don Nicolás Guillén:



8 .- Tú no sabe inglé

Con tanto inglé que tú sabia,
Bito Manué,
con tanto inglé, no sabe ahora
desí ye.
*
La mericana te buca,
y tú le tiene que huí:
tu inglé era de etrái guan,
de etrái guan y guan tu tri.
*
Bito Manué, tú no sabe inglé,
tu no sabe inglé,
tu no sabe inglé.
*
No te enamore má nunca,
Bito Manué,
si no sabe inglé,
si no sabe inglé

*