L'INDEPENDENTISME I LES URNES

El creixement del teòric vot l'independentista, assenyalat tant per les enquestes com per les mobilitzacions populars, continua sense tenir una traducció política a l'hora d'anar a votar els ciutadans, acaben sempre sortint els mateixos, escó més escó menys. Vol dir doncs que potser no caldria fer bufar coloms amb enquestes que parlen d'un 47% d'independentistes, perquè aquests devien anar passats de cigalons quan varen fer les esmentades enquestes, o possiblement ni les varen arribar a fer. La realitat es tossuda, i el vot independentista a l'hora de la veritat és molt escadusser. Tot i haver-hi el nou independentisme emocional del que ja n'he parlat alguna vegada, tampoc aquest es tradueix en vots a l'hora de passar per les urnes. Potser, perquè uns i altres no es veuen reflectits en  ningú que sigui capaç de liderar i aglutinar seriosament la futura independéncia del nostre País.

25 Comentaris

  1. Júlia

    Jo crec que tot plegar respon més a una il·lusió que no pas a una realitat, les enquestes sobre el tema no compten amb què la gent 'vol quedar bé amb poc gasto'. Sobretot, amb poc 'gasto'.

    Reply Delete 22 de novembre, 2011
  2. Francesc Puigcarbó

    el fest - tossuts - així ho demostren, Júlia.

    Reply Delete 22 de novembre, 2011
  3. Tot Barcelona

    Francesc : y por otro lado, ayer me pasé con mí señora calculando el porcentaje de votos de PxC en toda las circurcripciones (sale en La Vanguardia"....acojonante...hay poblaciones donde saca el 3,9 %...En Ciudad Badía, por ejemplo, donde el 90% de la población es venida de la periferia de España, saca casi el 3...¿ alguna explicación ? Salut

    Reply Delete 22 de novembre, 2011
  4. Francesc Puigcarbó

    Con la que está cayendo, PXC le dice al votante lo que quiere oír con respecto a la inmigración. El partido Nazi era también un grupúsculo en sus principios pero lanzaba un mensaje que gustaba a los oídos de un votante deprimido y con problemas de empleo.

    Reply Delete 22 de novembre, 2011
  5. D.F.

    Con perdón, ¿a nadie en Cataluña (nadie de los independentistas) se le ha ocurrido pensar que tenemos más cosas similares que diferentes?.
    Cuando yo he estado en Cataluña me ha gustado y no me sentido extraño, me he sentido más extraño en Andalucía.
    Quizas... es mejor abrir mentes que poner fronteras.
    Secularmente las fronteras solo han servido a unos pocos, una ínfima parte de la población, y el sufrimiento causado por ellas (guerras, impuestos de aduanas, caciquismos) lo ha padecido el grueso de la población.
    No seré yo quien diga a nadie, que debe pensar, ni en que idioma debe hablar, pero pienso que juntos somos más fuertes y podemos vivir mejor. Es mi opinión.

    Reply Delete 22 de novembre, 2011
Més recent Anterior