{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

DANYS COL·LATERALS


"Almenys 17 civils han estat assassinats mentre dormien, entre ells nou nens i tres dones, i cinc ferits, a mans d'un militar nord-americà. El soldat, detingut, va sortir de la seva base a les tres del matí i es va dirigir al poble més proper on va obrir foc dins de diversos habitatges. Algunes fonts parlen d'un excés d'alcohol i altres d'una crisi nerviosa."

Deu ser fotut morir per un error, per un dany col·lateral que es diu eufemísticament i cínicament, és com si t'atropellen travessant (ja se que és difícil) un pas de vianants amb el semàfor dels vianants en verd. Tu, no tens la culpa, però l'error d'un altre t'envia a l'altre barri.
Aquests errors en l'Exercit dels Estats Units, són freqüents tot i la sofisticada? tecnologia que empren, però possiblement els que la fan servir son prou maldestres i de la mateixa manera que els errors dels arquitectes es tapen amb plantes, els de l'exercit quan en cometen un, com els del metges es tapen amb terra. I ja ha de ser fotut més que bonic morir estúpidament per un error, tot i que si et diuen que has estat víctima d'un foc amic i has mort d'un dany col·lateral, sempre ha de reconfortar. En aquest cas, ha estat encara pitjor, ha estat - diuen - un soldat al qui se li ha anat l'olla hi que a més a més ha matat a 9 menors del 17 que ha assassinat. El Estats Units s'han afanyat a demanar perdó i dir que investigaràn que ha pogut passar, però els morts morts estàn, d'un dany col·lateral, aixó si.

Publica un comentari a l'entrada

5 Comentaris

  1. Antes, cuando las cosas se decían por su nombre y no hacía falta tanta hipocresía y, aunque no nos gustará una ostia era un bofetón, a esto se le llamaba "ataques a la población civil ". Pero hoy, en mor de una paranoica soufles de intereses, todo está vestido de una superficial coraza, para que los lectores suframos menos cuando leamos las imágenes...Son "daños colaterales", pequeños flecos que ocurren en todas las guerras...y ya se sabe, algo habrán hecho, como por ejemplo, ser musulmanes...

    ResponElimina
  2. Ja són molts danys col.laterals i massa accidents.

    ResponElimina
  3. No comment, que no vull que se'm posi malament el sopar.

    :-((

    ResponElimina
  4. En Lluís Foix es feia aquesta reflexió:
    "Lamentablement és així: soldat americà de l'OTAN que mata 16 agfans, dones i nens, és un desequilibrat. Si fos afganés seria un terrorista."

    ResponElimina
  5. Brian: encertada la definició de Lluís Foix, ser terrorista o no depèn del moment i Del bàndol polític, ETA era segons Aznar en uns moments determinats el Ejército de liberación Vasco. És trist però és així.

    ResponElimina