"El missatge de Jesús de Natzaret és perfectament compatible amb l'agnosticisme més radical - "El marmessor de la ignorància, 2001"

En els 3820 escrits que he publicat en aquest bloc en cinc anys i mig, la paraula Església Católica, surt en vuintanta dos d'ells i la paraula Déu en 320, comptant que aquí hi entren a banda de Déu, el Déu n'hi do, el valga'm Déu i fins i tot l'adéu siau, podriem dir que deria, o fixació contra l'Església no n'hi ha. Per pura estadística el tant per cent que he malbararat parlant de l'Èsglésia és ínfim, cert és que ho he fet amb un cert acarnissament, deu ser genètic, i d'aixó és del que volia parlar.

No és casual, ni és una deria. Quan hi ha la constatació del tot el mal que ha arribat a fer una idea mal desenvolupada per part de tot un col·lectiu durant més de dos mil anys, amb la quantitat de morts que ha arrossegat rere seu, del seu obscurantisme que ha retardat anys i anys el progrés de la humanitat. Quan està comprovat que si d'alguna cosa n'estàn mancats els auto anomenats legals representants de Déu a la Terra, és d'ètica i moral (només els queda l'estética i és molt antiquada) i que aquesta ética i moral pot ser-hi, i de fet hi és només seguint el missatge primigeni de Jesús de Natzaret, convindreu amb mi que l'Església Católica és un llast feixuc i onerós que res aporta i molt ens costa.

Que Càritas faci obres de caritat ja m'està bé, no té massa a veure amb l'Església de Roma, ni són els únics, sinó que simplement torna a l'origen, al missatge de Jesús, el qual per cert l'Església autista no practica i malgrat tot intenta fer com a seu. Que hi ha bons capellans de base o monges arreu, ja ho sé, però sempre tornant a la idea inicial, lluny de l'aparell de Roma, i per aixó no cal ser religiós, fer el bé vers els altres ho fa molta gent arreu del món de manera totalment desinteressada prescindint de si és confessional, aconfessional o de qualsevulla religió.

I ja sé que l'afició preferida de l'esser humà és matar, anorrear al veí, per fer-se amb les seves terres, i que aixó amb religió o sense ho continuarem fent fins que el globus es quedi gelid, però estic convençut que sense religió passaria menys, per una simple raó: més mal no ha pogut fer al llarg d'aquests dos mil anys, ostentant el fatídic rècord de nombre de morts més alt de la història. Per tant, potser valdria la pena eradicar aquesta xacra (totes les xacres de les religions) i funcionar com a societat sense elles. Més buidor ja no podem tenir al punt que hem arribat. Potser l'antídot, la recuperació de la consciència col·lectiva vindria precisament de l'absència de la pesada càrrega de les religions. Almenys les dones, les més maltractades per totes elles, ho agraïrien i les persones assenyades també.

Tornant al començament: El missatge de Jesús de Natzaret és perfectament compatible amb l'agnosticisme més radical, només cal seguir-lo i aplicar-lo en el dia a dia de de la honestedad personal i l'amor vers els altres, i per dur a terme aquestes pràctiques no cal ser religiós i menys encara fariseu.