La xiulada a l'himne nacional a la final de Copa del Rei de divendres passat segueix fent parlar. Dos ministres s'hi han referit aquest dimarts. El de Defensa, Pedro Morenés, que ha afirmat que és d'"espanyol ben nascut" respectar l'himne, i el d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, que ha anat més enllà i ha vinculat la xiulada amb la pujada de la prima de risc, que des de dilluns està en màxims històrics, per sobre dels 500 punts.

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, dilluns, a Madrid. Zipi | EFE Més informacióMorenés: "Qualsevol espanyol ben nascut respecta l'himne"Tags: Política
En una entrevista a El programa de Ana Rosa, a Tele 5, Margallo ha qualificat d'"autèntic disbarat" les xiulades a l'himne, perquè, ha afirmat, debiliten la identitat d'Espanya en un moment delicat des del punt de vista econòmic i financer. "Em sembla horrible perquè debilitem la identitat de la nació, en un moment que estem immersos en aquesta tempesta perfecta i necessitem presentar-nos com a sòcia unida, com una nació unida", ha afegit.

Per això, ha afirmat que amb aquest tipus d'actes es "perjudica els interessos de tots els espanyols". "No diré que hi ha una relació exacta entre la prima de risc i els xiulets a l'himne, però quan s'experimenta una debilitat en la nació, els mercats s'ho ensumen", ha assenyalat.

Ha continuat en aquest assumpte al considerar que els "països seriosos actuen com a països seriosos", i el que va passar abans de la final de Copa del Rei (els xiulets a l'himne) va ser un "autèntic disbarat". "Em sento molt espanyol i em dol molt. Jo vaig jurar bandera l'endemà", ha afegit.

Preguntat per si les declaracions d'Esperanza Aguirre abans de la final van contribuir a amplificar els xiulets, el ministre ha recordat que a la final disputada a València "la xiulada va ser igual". "Això hauria passat de totes maneres, perquè va ser una actitud deliberada i premeditada, aprofitar una ocasió esportiva per manifestar-se d'aquesta manera", ha indicat. ELPERIODICO.CAT


Aquest senyor ha fet números per ser declarat idiota de la setmana, per mèrits pròpis.