"Els arquitectes Oriol Bohigas, estrateg de la reforma olímpica que va ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona amb Pasqual Maragall i que després va passar a ser assessor de Joan Clos en temes urbanístics, i Daniel Mòdol, artífex de la planificació urbana del Nus de la Trinitat i de la Meridiana Sud, coincideixen que amb la remodelació de la Sagrada Família el que s'ha aconseguit és un fals Gaudí. Bohigas defensa que les obres les hauria d'haver continuat un arquitecte de primera fila amb gran capacitat imaginativa. I Mòdol està convençut que les obres del temple cada dia van per més mal camí."

No sóc arquitecte, ni entenc un borrall d'arquitectura, dos aspectes ideals per opinar sobre ella; però des del meu punt de vista, el problema principal de la Sagrada Familia no és el que va fer en Subirachs ni els qui l'han succeït, el problema en realitat és l'obra de Gaudi en ella mateixa, aquest pastitx lletgista que és tota la seva obra, incomprensiblement valorada y considerada. I no ho dic pels japonesos que en ser frikis ja ho entenc els hi agradi, que aquests s'ho empassen tot, fins i tot Oliver i Benji o 'humor amarillo'. Però és que aqui hi ha gent suposadament seriosa que tambè valora i ensalça la seva obra que fins i tot l'Unesco l'ha considerat patrimoni de no se què. I aquí és on em perdo. Sincerament la sensaciò que em dona és l'obra d'un senyor que agafava restes d'obres més o menys esmicolades i les enganxava amb cola - el loctite encara no s'havia inventat a la seva época - O potser se la fotia?
La llàstima va ser el terrible desencert de la tunneladora de l'AVE. Si haguès fet bé la seva feina, el temple expiatori a hores d'ara estaria ensorrat, de les seves runes en sortirtien les èpiques torres més o menys torçades enfilant cap el contaminat blau cel de la Mediterrània i el número de visitants japonesos s'hauria quintuplicat, o fins i tot sextuplicat o més.

Us deixo amb el vídeo d'uns altres frikis alarmistes: "SOS salvem la Sagrada Familia":