ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

TURRIS, COM EVA, UNA ALTRA DECEPCIÓ


El rodó de mig que veieu a la foto, és de Turris, el rien va plus del pa a casa nostra, i conec el seu artìfex Xavier Barriga, que de pa en sap un munt. Turris és doncs el rien va plus, aparentment o mediàticament, car la realitat és una altra. Mentre un rodó de forner no mediàtic costa 1,80 euros, d'aquest en vaig pagar dissabte al matí 2,85 euros. 
Quina diferència hi ha - us preguntareu - Doncs, que el segon rodó, el de Turris va sobrecarregat de sègol que és cert li dona un bon sabor i olor, pero no alveola la masa i queda en una espècie de goma humida de mal mastegar. Malgrat l'excés de sègol la crosta aguanta bé i és relativament cruixent, i almenys aquest rodó malgrat el seu aspecte està cru, només cal picar a sota  amb els nuus per adonar-se'n. Turris ha obert una botiga a Sabadell a la Rambla, i vist a la botiga el pa té molt bona pinta i la cua de gent que hi havia per alguna cosa de ser. Tornaré dissabte a comprar-hi perquè malgrat tot el que he dit, el pa és pa, del d'abans, i potser és aquest el problema, però la decepció com en el cas d'Eva ha estat profonda, no deu ser el meu millor cap de setmana.

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. AIXI A COP D'ULL,NO ES FA GENS ATRACTIU AQUEST PA,LES LLESQUES SEMBLAN PA DE RACIONAMENT FRANQUISTA.....I EL PA NATURAL,TINC ENTES, EL SEU SECRET ES EL LLEVAT NATURAL,NO EL SEGO, ESCLAR QUE JO NO SOC FORNERA,PERO SI HE TINGUT ONCLES FORNES.
    JUGANT

    ResponElimina
  2. diria que el problema és l'excés de sègol, per una banda el sègol dona molt de gust al pa i absorveix molta humitat que el fa durar més, però un excés el mata i fa la molla gomosa com en aquest cas.

    ResponElimina
  3. Nunca entendí que habiendo pan de trigo se coma de centeno. Como vivo en un pueblo, el panadero ya conoce mis gustos y los fines de semana me hace unas hogazas que da gloria verlas, de trigo desde luego, porque como eche centeno, hay violencia...jajaja
    A mis hijos les encanta y al padre más...

    ResponElimina
  4. no creas Temujin, un poco de centeno le da más sabor al pan y lo hidrata, pero ahí se pasaron y entonces el exceso de centeno rompe la cadena de desarrollo del pan y queda muy apelmazado y difícil de comer.

    ResponElimina