ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

UN AVÍS DE FA DOS SEGLES


Penso que les institucions bancàries són més perilloses per a les nostres llibertats que exèrcits sencers llestos per al combat. Si el poble americà permet un dia que els bancs privats controlin la seva moneda, els bancs i totes les institucions que floriran al voltant dels bancs, privaran a la gent de tota possessió, primer per mitjà de la inflació, seguida per la recessió, fins el dia en que els seus fills es despertaran sense casa i sense sostre, sobre la terra que els seus pares van conquerir. Thomas Jefferson.

Desconeixía aquesta reflexió de Jefferson, que entenc és seva, car hi ha varies referències de diferents llocs web a la xarxa, encara que mai se sap, no sigui con la falsa carta adreçada per José Luis Sampedro a Mariano Rajoy que a més d'un el varen ensarronar, i de la que el mateix escriptor va desmentir-ne l'autoria.

Publica un comentari a l'entrada

3 Comentaris

  1. i un avís d´actualitat...sense cap mena de dubtes...salut

    ResponElimina
  2. Del primer texto hice una entrada hace tiempo y hace falta ser un poco estúpido, para no observar a la banca y controlar sus actuaciones. Las acumulaciones excesivas de capital en pocas manos, genera hambres y guerras y más peligroso es cuando se juega con dinero ficticio que no hay que sacárselo del bolso...
    Del segundo texto, lo publique sin asegurarme, y metí la pata hasta el carcabon, tu me mostraste que estaba mal informado.

    ResponElimina
  3. Sí, he llegit i conec la reflexió, i penso que sí que és seva, encara que és cert que a internet sempre s'ha d'anar amb peus de plom. La carta de Sampedro mai la vaig creure, per la senzilla raó de que Sampedro mai hagués començat una carta oberta dient-li fill de puta a ningú.

    Si la frase de jefferson no és seva, o fins i tot si no la ha dita ningú conegut, és ben bé igual: és l'evangeli.

    ResponElimina