L'inefable Conseller Pelegrí 'de donde vengo o de donde soy' anuncia la proposta de crear una llicència de boletaire per invertir la recaptació de la taxa en la preservació dels boscos. Regular la recollida de bolets, especialment aquella amb finalitats comercials, és una reivindicació històrica dels propietaris forestals. Els propietaris forestals són els que tenen boscos en els que no s'hi gasten ni cinc centims d'euro - així estàn - 
.
L'afició popular per caçar bolets, ha fet enrere els diferent governs a l'hora de debatre una regulació potencialment conflictiva. La recol·lecció de bolets és una de les activitat més populars i arrelada al nostre país i és un motor socio-econòmic inqüestionable, el gran repte està en la necessitat de trobar eines que permetin regular l’activitat al bosc per a benefici del bosc, i el simple concepte de “peatge” seria una mesura de caràcter recaptatori, d’entre un munt de les possibilitats realment constructives i positives, de cara a l’aprofitament sostenible dels boscos de Catalunya, una assignatura pendent de fa dècades. 
Curiosament aquesta Conselleria del Sr.Pelegrí, no es preocupa que s'obrin camins al bosc per quads i 4x4, deu ser que no és de la seva competència, o tractant-se del Sr.Pelegrí, incompetència. Aqui del que es tracta és de recaptar, i a 10 euros per boletaire poden recollir uns quants eurons per arribar a final de més. Ara, al boscos, que n'hi hagi de bolets, i que l'Oscar Dalmau o altri acompanyin als boletaires per certificar la recollida, cas de produir-se, i si no n'hi han s'haurà d'imdemnitzar al frustrat boletaire. 
-
Fa cinc anys que no vaig a collir bolets, des que el meu pare no hi pot anar, però enguany haurè d'anar-hi, sense carnet de boletaire, clar, ja que si algù se'l treu i paga els 10 euros, no és que sigui un beneit, és que és igual que el Conseller Pelegrí 'de donde vengo o de donde soy'....un Pixacà!