aquest escrit ha estat publicat per error, de fet havia d'anar a collonades.

A penes 7 dòlars (5,5 euros) va pagar una dona per una possible pintura de l'impressionista Pierre Auguste Renoir que formava part d'una caixa d'articles artístics a la venda, pel qual va pagar uns 50 dòlars en un mercat de l'estat de Virginia, ha informat la cadena televisiva ABC. La pintura, titulada 'Paysage bords de Seine' serà subhastada el pròxim 29 de setembre per Potomack Company, una galeria d'art i antiguitats, i s'espera que es vengui per una quantitat entre els 75.000 i 100.000 dòlars (58.650-78.200 euros).
"El que realment li havia cridat l'atenció no era el valuós 'renoir', sinó una vaca de plàstic i una nina de Paul Bunyan. Va guardar la resta del contingut de la caixa en una bossa de plàstic blanca en un cobert; després al maleter del cotxe i, finalment, a la cuina", ha explicat Anne Norton Craner, l'especialista en art de Potomack Company. A la dona, que va voler mantenir-se en l'anonimat, li interessava més el marc que el mateix quadre i va decidir desmuntar-lo.
Segons sembla, quan es disposava a fer-ho, la seva mare li va dir que abans el revisés, i llavors es va adonar que hi havia una inscripció que deia Renoir, i per això va decidir acudir a la galeria especialitzada perquè l'avaluessin. Segons els registres, la pintura va ser adquirida per última vegada per un advocat el 1926 a París, però es desconeix com va arribar a Virginia.
Possiblement aquest sigui el valor real d'un quadre de Renoir, i no l'inflat d'altres d'ell o altres pintors. Al cap i a la fi, molts dels impresionistes anaven justets de qualitat técnica, començant pel meu admirat Cezanne que pintava aquells arbres tan rígids i es feia algun que altre embolic amb els verds. El valor real d'un quadre, no deixa de ser la tela, les pintures, el marc i la ma d'obra a preu raonable, i  set dòlars als temps de Renoir devien ser molts diners, tot i que ara reconec és poc. De totes maneres, és més disbarat el que sovint es paga per aquests quadres que no pas aquest preu que considero justet però raonable, el quadre tampoc és gran cosa, no ens enganyem, per més Renoir que sigui.
Quelcom semblant, però en aquest cas víctima d'un robatori va passar amb una obra de Chillida.