{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

L'anècdota de Monzó i Rubianes



Parla avui a la Vanguardia Marius Serra de la columna que Quim Monzó dedicava el dimecres ("La nostra Senyora de la Solitud") a la gloriosa roda de premsa que, convocada pel nou conseller de Política Social del Govern de Navarra, només va congregar un periodista (ja sou del Govern foral). Després de descriure i analitzar la situació, Monzó el rematava amb una història similar protagonitzada per un cantant català que sortia a l'escenari i, en veure que només hi havia una persona de públic, deixava la guitarra i el convidava a anar a prendre una copa. Com resulta que, segons qui ho expliqués, el cantant podia ser Ovidi Montllor o Quico Pi de la Serra, Monzó concloïa que potser en realitat es tractava de "això que ara en diuen una llegenda urbana". Si ara tingués a Monzó assegut davant meu en una taula coberta per un tapet verd de pòquer, el miraria amb cara d'ídem i li diria: les veig i mil més. I no aniria de fanal.
L'anècdota de la que parla Monzó jo l'havia escoltat explicar a Pepe Rubianes en el seu debit en solitari a Figueres. Tal qual ho recordaba ho vaig publicar l'any 2009

"Amb en Pepe Rubianes mai sabies si el que t'explicava era veritat o inventat, em deia ahir Violeta en un comentari que difícilment podia haver estat company de pupitre d'en Federico Jimenez Losantos atès es portaven quatre anys de diferencia, i en canvi ell ho explicava i possiblement era veritat, o no! No importava, ell ho explicava, rèiem i ens ho creiem, o ho fèiem veure. Una de les anècdotes que em feien molta gràcia d'ell va ser quan explicava la primera vegada que va actuar sol com a monologuista. 
Va ser després de deixar Dagoll Dagom i el lloc un teatre de Figueres. Segons en Pepe, estava molt nerviós i quan faltava mitja hora per començar la seva actuació pel telèfon interior va trucar a la guixetera (dic jo que si es diu guixeta deu ser guixetera i no taquillera, o es pot dir taquilla - aquí m'he perdut -) En resum que truca a la guixetera i li pregunta:
- Que? com anem?
- Malament, contesta aquesta, no he venut cap entrada.
Quan faltava un quart d'hora en Pepe torna a trucar:
- Que? va millor?
- Sí, molt més bé, he venut una entrada.
Moments abans de començar en tornar a trucar, la guixetera li va confirmar que la cosa continuava igual. 
Va decidir actuar, un artista es deu al públic encara que només sigui un, i aquest un, aquest posseïdor de l’única entrada que segons en Pepe es va vendre el dia del seu debut en solitari a Figueres, era en Pep Cruz, excompany de Dagoll Dagom al qui es va trobar assegut al teatre tot sol. Va baixar i li va dir: perquè no anem a sopar a algun lloc i t'explico l'espectacle.

Suposo que en Pep Cruz és qui ens podria desvetllar si aquesta història és real o un invent més d'en Pepe, ell ja no ens ho pot aclarir però en Pep Cruz si, tot i què en el fons, ara ja, que importa........"

Publica un comentari a l'entrada

7 Comentaris

  1. La Vanguardia? Ostres, jo em pensava que ja no existia, com El Caso. Això de la premsa és curiós. Ahir vaig escriure un comentari a un article sobre la Muriel Casals (Sanctus Omnium Cuturalis) a la web de El Público i avui he rebut alguns insults.

    ResponElimina
  2. Doncs la Vanguardia té col·laboradors interessants i la contra que no me la perdo mai.
    Si t'insulten, és que segurament has reblat en el clau. Miraré a veure si trobo el teu comentari.

    salut, i records a la Otilia.

    ResponElimina
  3. Sr LLuis : debería ud de leer La Vanguardia aunque solo fuera los sábados.El Sr Gregorio Morán , en sus Sabatinas Intespestivas no le dejaría indiferente. No haga caso de los diarios, el mismo Sr Lara poseé uno llamado el Periódico, el preferido de las porteras, y otro llamado Avuí, que antologicamente solo lo utiliza para cobrar la subvención del papel; practicamente lo regala y reparte gratuitamente, pero le es rentable. Lo pagamos entre todos. Salut

    ResponElimina
  4. Sr. Miquel,
    Le comprrndo perfectamemte, y conozco a Gregorio Morán, persona que me merece todo el respeto aunque reciba un salario de La Vanguardia (peores amos he tenido yo). Pero la vida es demasiado corta y mucha la prensa, de modo que debo seleccionar. Puede llamarlo prejuicio, y estaríamos de acuerdo. Pero no voy a leer La Vanguardia.
    Respecto al sr. Lara y al Avui, esa es una de las paradojas en las que vivimos. Salut

    ResponElimina
  5. L'AVUI no se l'havia quedat el Punt? O és que el Punt també és del Sr.Lara?

    ResponElimina
  6. tornant a la teva entrada, vaig anar a un concert del quico Pi de la Serra a l'Hospitalet i erem només set entrades i va actuar com si res. Deu estar acostumat.

    ResponElimina
  7. La Vanguardia es un periódico totalmente libre tan solo se ha llevado 10.440.540 de recetas de medicamentos, eso hace que sea un aferrimo critico de la Generalitat y de Artur Mas.... (notese mi fina y sutil ironía), a pasarlo bien y gastar poco que viene "lamerkell"...

    ResponElimina