La Policia Nacional ha localitzat un viatger romanès desaparegut després que es passés tres dies deambulant per la T1 de l'aeroport del Prat de Barcelona sense menjar res, ja que va perdre el vol de trànsit quan anava a reunir-se amb seva filla a Tenerife. Segons han informat a Europa Press fonts policials, el viatger, IN, de 56 anys, tenia previst un vol des Targu Mures, a Romania, el 19 de desembre, arribant a les 21.10 hores al Prat per fer la connexió amb un vol fins Santa Creu de Tenerife, on havia d'arribar a les 9.45 hores del dia 20. La filla va denunciar la desaparició el 22 de desembre a la Policia Nacional a Tenerife en no localitzar-lo ni tenir notícies del seu parador, i es va poder constatar que l'home havia arribat al Prat però que no havia agafat el vol d'enllaç.

La Policia Judicial de l'Aeroport va rebre l'avís dia 23 i va realitzar diverses batudes per les terminals a la recerca de l'home amb la descripció que havia facilitat la filla, i finalment van trobar-lo a la zona de facturació de la T1. El viatger va explicar que havia perdut el vol de trànsit i que estava a l'espera que la seva filla contactés amb ell perquè no tenia diners i no sabia "què fer", i finalment va poder agafar un vol a Tenerife després de contactar amb la seva filla i que li comprés un nou bitllet d'avió.

Si ja és complicat viatjar, més ho és fer-ho sense diners i sense conèixer l'idioma, i així és com es pot estar perdut tres dies emmig de la gentada que hi ha gairebé a qualsevol hora a l'aeroport del Prat. És una incongruència, encara que hi ha gent que ha viscut molt més temps en una terminal d'un aeroport.
  
Un d'ells és Anthony Delaney. Treballava com a 'xef' en un restaurant de Buckinghamshire i es va quedar a l'atur. En perdre la feina es va traslladar a Sussex. Anthony va començar a utilitzar els serveis que oferia l'aeroport "per desesperació", ja que es va veure sumit en una "espiral de mala sort". Només sortia de l'aeroport un cop per setmana per recollir la paga que el govern britànic atorga als aturats.

En diverses ocasions va ser advertit per les autoritats de l'aeroport perquè sortís de les instal·lacions, i el 2006 va rebre una ordre perquè no tornés per l'aeroport ni per la seva estació de tren fins a 2011. Va recórrer l'ordre, pero no hi havia cap més possibilitat de recurs.

Un altre cas és el de Mehran Karimi Nasseri, de qui va posar cara l'actor Tom Hanks a la pel·lícula La terminal, de Steven Spielberg. Hanks es deia Viktor Navorski i va viure a l'aeroport JFK de Nova York, encara que la veritable història de Nasseri es va desenvolupar a l'aeroport Charles De Gaulle de París, on va viure durant divuite anys.

De fet, viure en un lloc on no tanquen mai i amb aire condicionat, és temptador i relativament fàcil, sempre cau quelcom de menjar. Em consta que uns quants n'hi ha, almenys a l'aeroport del Prat, i més que n'hi haurà al pas que anem. 
A Grècia estàn cremant llenya per escalfar-se, una llenya que ho contamina tot fins a extrems preocupants, i cal recordar que digui el que digui la patoleia que ens mana, fil per randa, anem seguint les passes de Grècia de manera inexorable. El pitjor està per arribar.