Javier Erro Urrutia, conseller d'Indústria, Innovació i Ocupació de la Rioja, no veu altra cosa que privilegis a ser un aturat de la regió vinícola. En una sessió parlamentària de fa dos mesos aquest polític criticava que la targeta d'atur permet als aturats tenir "descomptes en la perruqueria, als cinemes, als museus" i, per més inri, accedir a aquest document "costa zero".

Així ho ha denunciat el Partit Riojano (PR) en un vídeo. La compareixença va tenir lloc a la Comissió de Pressupostos del Parlament Rioja al mes de novembre. Un diputat d'aquest partit, Rubén Gil, va exigir llavors a Erro que rectifiqués les seves paraules, al que el conseller es va negar rotundament.

Llavors, Gil va demanar la gravació de la compareixença per denunciar-la públicament, però la seva exigència de rectificació va posar en alerta els serveis parlamentaris, que han endarrerit fins a dos mesos el lliurament de la documentació que el diputat va sol·licitar.

Segons Rubén Gil, el Govern de la Rioja es dedica en cos i ànima a tapar l'atur a la regió a base de repetir una i altra vegada que "estem millor que la mitjana". En aquest sentit s'emmarca l'afirmació del conseller, que el diputat del PR qualifica de "vergonyosa i lamentable", així com "un insult als milers d'aturats que tenim a La Rioja i que ara mateix és la xifra més gran en la història de nostra Comunitat, gairebé 28.000 aturats.

 

Si estàn tan bé els aturats el Sr. Erro si podria apuntar, és una llàstima que per ocupar un càrrec pùblic es perdi tants privilegis.