Un nen ha mort aquesta tarda a Màlaga en ser atropellat per una carrossa de la cavalcada de Reis. El menor, de sis anys, s'hauria ajupit per recollir caramels de la calçada quan va ser atropellat per la carrossa, que transitava per la plaça General Torrijos de la capital malaguenya.
Habia de passar tard o d'hora, semblava més probable que la víctima fos un jubilat, més inconscients encara que la mainada i que es matarien per un cony de caramel de merda que a més a més no val res, i el paper sol estar enganxat del temps que fa que volta pels magatzems. 
Però no! ha estat un nen, un nen de sis anys. Els reis de l'Orient o de l'Occident que ni se sap d'on collons venien si és que mai varen arribar a venir, poden sentirse orgullosos, arrosseguen un mort a la seva esquena, un nen de sis anys, i ells, en són culpables, ells i tots els qui s'han inventat aquesta mentida, la més cruel de totes, la més injusta i la mentida que costa més de païr. 
Ha mort un nen de sis anys, i ja sé que avui n'han mort a milers arreu, de fam, miseria, guerres o qualsevol malaltia mal tractada al tercer món. Però aquest nen de Málaga és dels nostres, un mort de primera, però mort, una mort que es podia haver evitat, fa ja temps que s'hauria d'haver prohibit llençar caramels des de les carrosses, tant per la cavalcada de Reis, com per Sant Antoni, de la mateixa manera que s'hauria de prohibir que nens de set o vuit anys s'enfilin inconscientment fent d'anxanetes en la cosa rara i obsoleta dels castells i castellers. 
Hi ha tradicions que maten, i hi ha responsables.