CARAMEL MORTAL



Un nen ha mort aquesta tarda a Màlaga en ser atropellat per una carrossa de la cavalcada de Reis. El menor, de sis anys, s'hauria ajupit per recollir caramels de la calçada quan va ser atropellat per la carrossa, que transitava per la plaça General Torrijos de la capital malaguenya.
Habia de passar tard o d'hora, semblava més probable que la víctima fos un jubilat, més inconscients encara que la mainada i que es matarien per un cony de caramel de merda que a més a més no val res, i el paper sol estar enganxat del temps que fa que volta pels magatzems. 
Però no! ha estat un nen, un nen de sis anys. Els reis de l'Orient o de l'Occident que ni se sap d'on collons venien si és que mai varen arribar a venir, poden sentirse orgullosos, arrosseguen un mort a la seva esquena, un nen de sis anys, i ells, en són culpables, ells i tots els qui s'han inventat aquesta mentida, la més cruel de totes, la més injusta i la mentida que costa més de païr. 
Ha mort un nen de sis anys, i ja sé que avui n'han mort a milers arreu, de fam, miseria, guerres o qualsevol malaltia mal tractada al tercer món. Però aquest nen de Málaga és dels nostres, un mort de primera, però mort, una mort que es podia haver evitat, fa ja temps que s'hauria d'haver prohibit llençar caramels des de les carrosses, tant per la cavalcada de Reis, com per Sant Antoni, de la mateixa manera que s'hauria de prohibir que nens de set o vuit anys s'enfilin inconscientment fent d'anxanetes en la cosa rara i obsoleta dels castells i castellers. 
Hi ha tradicions que maten, i hi ha responsables.

Publica un comentari a l'entrada

12 Comentaris

  1. Francesc, es nota el teu dolor i la teva ràbia, i tens raó. Avui en dia sembla mentida que puguin passar aquestes coses. Jo fa molts anys, fixa't que a l'Hospitalet encara havia d'alcalde un abans de Corbacho (el que va ser ministre amb el PSOE). És deia Pujanas y al van fotre al carrer per corrupta
    Jo coneixia a un industrial planxista que volia cobrir tota la carrossa, que no es veiessin ni les rodes, perquè no ocorreguessin casos com aquests on avis i nens busquen aquest caramel del temps dels romans sense pensar en el perill. És una gra pena.

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Precisament en el post sobre la festa vaig fer broma sobre el bàrbar costum de llençar caramels, sempre m'ha semblat deplorable, d'altres temps, però sembla que a la gent els agrada. Malauradament, ara ha passat això i no passen més coses perquè Déu o el destí no ho volen, a més del fet que fa angúnia veure com els grans 'lluiten' pels caramels com un desesperats.

    ResponElimina
  3. Sobre els castells també hi hauria molta cosa a comentar, s'han promocionat des dels poders públics i els mitjans en perjudici d'altres manifestacions més tranquil·les, com les sardanes, i ara ja són patrimoni de la Humanitat, així que qualsevol diu res. Tant que es mira 'això dels nens' en d'altres àmbits i en segons quins ens fan passar bou per bèstia grossa. El mateix pel que fa als correfocs.

    ResponElimina
  4. En no poques ocasions, els que llancen els caramels entaulen batalles, i passen com a bales sobre els caps dels crios. Es deuria suprimir. Salut

    ResponElimina
  5. JO MAI VAIG "MENTIR"A ELS MEUS FILLS,SEMPRE VAN SABER QUI ERAN ELS REIS.....ARA ELLS,MENTEIXEN ELS SEUS ,I HAN RETREUAN LAS MEVES VERITATS.....CARAMELS? EL MEU NET MAJOR,AN MATEU AHIR HAN VA ARREPLEGAR GRAPATS,VA SER TAN FELIÇ.....NO SE QUE DIR.
    JUGANT

    ResponElimina
  6. No s'hauria d'escriure en calent Josep - ho reconec -, no ho vaig poder evitar.

    ResponElimina
  7. Júlia, la cavakcada dels reis, Sant Antoni, els caramels, tot aixó és ranci, en blanc i negre, francament, no m'interessa gens.

    ResponElimina
  8. però no s'ha suprimit Miquel, seguim instal·lats en molts estandars del segle XXm per a no dir del XIX

    ResponElimina
  9. Oliva, el teu net no es burru i sap que caramels els té a l'abast a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

    ResponElimina
  10. El cas de l'atropellament és tan macabre que costa de pair. Però tens raó que tot l'invent dels reis mags ja sembla d'una crueltat innecessària, un dels molts jocs perversos que els adults ens inventem (o mantenim) per a projectar una imatge de la infantesa que fa pena.

    ResponElimina
  11. Lluís, las més vergonyosa i alhora poètica de les mentides, una petita mostra del que ve al darrere....

    ResponElimina
  12. Esta mediodía le comentaba a mi mujer, sino es un poco estúpido por nuestra parte no habiendo bautizado a nuestros hijos que celebren la Navidad. Hemos decidido que sera el último año, al año que viene solo serán Nochevieja y Año Nuevo y el regalo en Nochevieja.
    Respecto a la muerte del niño, yo tengo dos hijos de su edad y otro un poco mayor, lo que tengo claro es que la seguridad absoluta no existe.
    ES duro pero es real, aunque el caso no deja de causarme asombro por lo raro.
    El pasado año se mato un rey al caerse de la cogorza, digo de la carroza, en no se que sitio de España..pero morir atropellado por una carroza es extraño, muy extraño.

    ResponElimina