En un dels episodis de la serie televisiva 'Enredo', Katherine Helmon, la dona del protagonista Richard Mulligan, aquell que quan hi havia un problema deia que es tornava invisible, mata a un tipus a la dutxa de casa seva, d'un cop de martell, d'un cop de totxo i d'alguna cosa més. La veu més d'un i malgrat tot ella ho nega. Parlo de memòria, però com del que vull parlar és de desmemòria ja m'enteneu. Aquí, ningú se'n recorda de res, començant per lo Duran, que no sabia res de res del cas Turisme i clar, sepn va assabentar per la premsa. Tard i malament ha donat la cara - des de Xile -, ves que no participi en el Paris Dakar, encara que el Sr.Duran és un expert en anar-se'n de viatge a l'estranger de fora quan hi ha marro a can Unió.
Diu cínicament que Unió no ha estat imputada, clar, no es pot imputar un partit 

Cal recordar que els cas Turisme va comportar l'estranya mort del Director del Consorci, Joan Cogul a Manila, poca broma doncs i diría que tambè hi va haver un estrany suïcidi a LLeida d'un altres dels implicats del que no he sabut trobar informació. 
Però Unió ha arribat a un pacte vergonyant amb el Fiscal, pagant 388.000 euros dels quals dos-cents mil era apropiament amb ànim de lucre, i aquí no ha passat res. Un judici que l'any 2005 (veure escrit del 3/24)  estava vist per sentència, una sentència que ha tardat gairebé vuit anys en produïr-se i que amb el pacte amb el fiscal s'ha quedat en no res.
I aquí, ningú va a la presó, ni ningú dimiteix. I en tenim de tots el colors polítics i els qui no hi són, o no els han enxampat o són tan petits que no tenen opció de posar la mà al calaix.
La llista de pressumptes és llarga: Unió, Oriol Pujol, Jaume Matas, Baltà a Galicia, Fco Camps i els seus vestits amb cua, el cas Gürtel, Millet, Montull, Urdangarin, Pepe Blanco, Bustos i els que em deixo...

Aquí s'a perdut del tot la decència i no dimiteix ningú, ningú sap res i per tant ningú té la dignitat d'assumir responsabilitats, com Richard Mulligan, aquell que quan hi havia un problema deia que es tornava invisible, més d'un ho voldria ser en aquests moments. Com no pot ser, de moment, a Duran li ha sortit un oportú viatge a Xile (potser ha anat al Paris Dakar), i donant les rónegues explicacions de manual de vell polític creu que tot s'ha arreglat, i no deixa de pensar correctament, d'ací a sis mesos ningú es recordarà del cas Turisme, de fet, jo ja l'habia oblidat i pensaba estaba ressolt fa molts anys. Amb aquestes armes juguen, deixar passar obscenament el temps