Quan el barrut holandès representa que entrenava al Barça del Dream Team - un malnom molt català, per cert - i perdien, per cert més partits que el Barça actual, el meu pare em deia: ho veus! ja els hi han trobat el truc al seu sistema, ja no guanyaran res més si no canvien el sistema. I obviàmdent guanyaven i guanyaven, com va fer després Van Gaal, Rikjaard, Guardiola i ara Tito o Roura. De fet, no hi ha antídot per aturar el sistema de joc del Barça, ni gàbies ni altres bestieses que diuen ara els periodistes esportius (il·lustres ignorants per cert i reis del tòpic). Tampoc ha inventat res Mourinho, el que va fer ahir és el que fa el Madrid la majoria dels últims partits que ha jugat contra el Barça i ho han provat amb major o menor encert molts altres equips, com Getafe, Real Societat, etc. 

Ja Scopelli va inventar 'el cerrojo' a la Real Societat, i d'això fa molts anys. El que succeeix és que el joc, el sistema del Barça necessita una forma física i psicològica que ara no tenen els seus jugadors i que alenteix la velocitat en que es mou la pilota i no efectuen la pressió al contrari al mig del camp que feien abans, d'ací els problemes en defensa i els excessius gols encaixats.

Diria que no cal tocar res del sistema de joc, a banda de deixar a la grada a Alexis i Cesc sistemàticament. Si falta ara, la motivació extra que duia afegida el Pep, en certa manera fa massa temps que aquests jugadors guanyen i es miren una mica el melic. I insisteixo, ningú ha trobat l'antídot, perquè no hi ha antídot possible contra el sistema de joc del Barça, si els jugadors estan en forma, i tenen l'entrenador addient, i menys Mourinho, ves que Messi estigui en la seva millor forma, que no hi ha déu que l'aturi ni el pugui engabiar.