L'episodi d'espionatge entre partits polítics amenaça de convertir-se en un escàndol sense precedents en la política catalana amb hores i hores de gravacions il·legals que estan en poder de diverses persones que van tenir relació laboral o contractual amb l'agència de detectius Método 3 i que estarien en condicions de traficar amb elles.

Després de conèixer l'espionatge que va ser objecte la líder del PP català Alícia Sánchez-Camacho, ha transcendit que la policia està investigant altres casos d'espionatge il · legal. Fonts policials consultades per La Vanguardia han confirmat que la Prefectura Superior de Policia de Barcelona "té més que indicis fefaents" que l'agència de detectius Método 3 ha desenvolupat no una sinó diverses operacions d'espionatge al restaurant La Camarga de Barcelona i "en altre conegut local "que com l'anterior solen ser freqüentats per dirigents polítics i directius empresarials.

El curiós del cas és que policia, CNI i Mossos se n'han assabentat a través dels mitjans, mentre que si fossin fans de Ibañez, haurien llegit el còmic de la TIA 'Espías' on ja es plantejaven els casos d'espionatge que ara han esclatat. Uns casos que en el cómic i possiblemente en la realitat acabàven com el rosari de l'aurora. De fet Ibáñez, ja va anticipar en un altre còmic l'atac a les torres bessones de Nova York.

Vist el que hi ha, en comptes de que CNI, Policia Espanyola o els Mossos investiguin el cas de Métode 3, potser seria millor encarregar-ho a Mortadelo i Filemón, el cas els va con anell al dit als sapastres investigadors creats per Ibáñez.