ÚLTIMS ESCRITS:

L'OASI DE LES PARAULES


Ahir jugava el Barça, i em vaig perdre la primera part, però l'acte al que vaig assistir s'ho mereixia. A la Sala d'Actes de l'Escola oficial d'idiomes de Sabadell, un lletraferit i vell conegut presentava el seu Diccionari de dites i refranys sobre el Cap. Em refereixo al filòleg Víctor Pàmies. una autèntica formigueta recopiladora de paraules, dites, refranys i més de la nostre llengua. Víctor Pàmies, filòleg 2.0 està duent a terme una tasca gegantina i interminable amb una determinació i cura que admiro profundament, i és mereix el reconeixement pel seu esforç titànic per conservar les parles, refranys i mots més nostrats. 
Més que glosar la seva figura i obra, us remeto a l'enllaç del seu bloc on trobareu tota la informació de la feina que està duent a terme, on també si voleu podeu cola-borar-hi i ajudar-lo. Amb la que està caient, ahir a ranvespre, en una Sala d'actes plena, em vaig sentir com en un oasi de pau i tranquil·litat. L'oasi de les paraules que Víctor Pàmies recull, aplega i col·lecciona per a tots nosaltres i els qui vindran.

Víctor Pàmis amb un capgros de Joa n Amades

6 comentaris:

 1. eso si que es aprovechar el tiempo. Salut

  ResponElimina
 2. Miquel, una hora amb la paraula com a únic protagonista es un plaer a dia d'avui, i al final fins i tot en Víctor ens va obsequiar amb un espiritual acompanyant-se a la guitarra.
  Jo ja tenia el llibre, però hi vaig anar atès a les presentacions de llibres i a més a més un dia que juga el Barça, pot ser un ermot isolat. Doncs estava ple, més de 60 persones com a mínim.

  ResponElimina
 3. Es un buen trabajo que imagino que a nivel público no tendrá repercusión, este tipo de gente normalmente no son bien vistos en determinados "ambientes"...

  ResponElimina
 4. estas cosas no se hacen para tener repercusión, es una cuestión de amor a las palabras y a la lengua. Además, Víctor es muy buen comunicador y un excelente relaciones publicas y se vende bien.

  ResponElimina
 5. Francesc em va alegrar veure que aguantaves al peu del canó fins al final, amb el risc de perdre't uns quants gols del Barça (llàstima que el partit no va anar tant bé com la presentació!).

  Tenia pendent venir a Sabadell i aconseguir que Òmnium, el Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Escola Oficial d'Idiomes es posessin d'acord per organitzar l'acte em va alegrar moltíssim.
  Ja no et dic res de comptar amb el Cesc Prat fent de presentador.

  ResponElimina
 6. La veritat és que el temps va passar volant. Quan al Cesc Prat, la veritat és que no el conec, ja saps que jóc un llop solitari que poc es relaciona.

  ResponElimina