{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

FUMATA BLANCA O AGUTZIL?


La xemeneia per la qual sortirà la "fumata blanca" que anunciarà al món que l'Església Catòlica té nou papa, va ser col·locada ahir a la Capella Sixtina, lloc on es desenvoluparà el conclave del qual sortirà el successor de Benet XVI. La xemeneia, de gairebé dos metres d'alta, va ser col·locada per personal tècnic del Vaticà, que la van unir al tub de coure al qual han estat connectades les dues estufes que es faran servir durant el conclave, una per cremar les paperetes de les votacions i una altra una estufa auxiliar que permetrà, gràcies a un mecanisme electrònic, incrementar la visibilitat de la fumata. 

La noticia és actual, d'ahir mateix, no de fa un segle, perquè sembla mentida que amb la de mitjans de transmissió instantània d'informació dels que ens hem dotat fa ja temps, aquest ens anacrònic que és L'Esglesia de Roma,  hagi de recorrer a una estufa i al fum per fer saber la mala nova de l'arribada d'un nou Papa. Com a minim podrien enfilar damunt la capella sixtina a un agutzil amb la trompeteta entonant el 'se hace saber', seria un toc de modernitat.

No és que tot plegat sigui ridícul, és que com ells és patètic, ranciament patètic. Ah! i dels Cardenals que hi ha al conclave, almenys que se sàpiga dotze han relliscat sexualment a una banda o altra, la resta encara no han estat descoverts. Xusma!

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. El millor que podem fer amb aquesta xusma és no fer-los cas, com si no hi fossin.

    ResponElimina
  2. Tu no ets gaire de missa, no? huhu...

    ResponElimina
  3. són més antics que el bagul de la Piquer Miquel.

    ResponElimina
  4. cony Lluís! pero si només fan que parlar-ne diaris i teles.

    ResponElimina
  5. Van a poner la Capilla Sixtina "echauncristo"....

    ResponElimina
  6. Vamos a ver si el nuevo papa va cambiar mucha cosa, una de ellas que los padres se puedan casar eso seria muy importante para la religion catolica. Los padres son seres humanos, son hombres, no se les debrían negar el matrimónio.

    ResponElimina
  7. a lo mejor se casan entre ellos Isabel....

    ResponElimina