Una pensionista russa, resident a Xipre, va aconseguir divendres passat salvar tots els seus estalvis d'una manera inusual. La dona portava temps retirant els seus diners del Hellenic Bank els divendres i ingressant-los de nou els dilluns precisament per por d'un col·lapse econòmic com el que s'ha donat aquesta setmana.
La dona va fer això durant molt de temps seguint el consell del seu fill, que la va advertir que la confiscació de fons de comptes bancaris solia succeir els caps de setmana perquè així es disposava de més temps per dur a terme les operacions necessàries.

Habitualment les grans fusions, adquisicions i fallides succeeixen els dissabtes i els diumenges, segons va explicar la dona a la premsa xipriota. El passat 15 de març, com cada divendres, la pensionista va retirar els seus diners del banc. Just un dia després, la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional van acordar un pla de rescat de 10.000 milions d'euros per a Xipre, a canvi de la imposició d'una taxa excepcional sobre els dipòsits bancaris a l'illa, una mesura que va suscitar una forta oposició social per part dels xipriotes.
D'aquesta manera, la prudent pensionista no només va aconseguir salvar els seus estalvis, sinó també evitar el pagament d'un impost que podrien ascendir al 6,75%: el que podrien haver d'aportar els comptes de menys de 100.000 euros.

Una flor no fa estiu, però moltes poden ser un problema, i el que ha fet aquesta senyora es podria començar a generalitzar en Països com Grecia, Itàlia, Espanya o Portugal. Ara, no se jo almenys aquí si això és possible, no fa masses díes a una Oficina de Catalunya Caixa (podria haver estat qualsevol altre entitat) una senyoria volia retirar 3000 euros de la seva llibreta i el caixer primer i el director després, li varen dir que no tenien aquests diners, que si volia retirar quantitats tan elevades, havia d'avisar el dia abans. I la senyora cabrejada com una mona se'n va haver d'anar i tornar l'endemà.

Dic aixó de Grecia, Itàlia, Portugal i Espanya, perquè ja veiem que els fets es van esdevenint en cadena, i segurament els segúents en ser intervinguts o atracats pels quinquis de Brussel·les seràn els Grecs i després nosaltres, llevat que ens passi al davant Portugal, la autonomia dels quals ja no ens cal.

Fins ara, hi havia hagut de vell un ordre, els lladres, els pirates, els malfactors en general, robaven als qui tenien diners, nomès els quinquis i els lladregots de poca fila robàven als pobres, que és el que ara està fent la troika, d'ací que els hagi titllat de quinquis, o lladregots. I a sobre se'n vanten i riuen, no se pas de que.