La noticia l'he publicat a Collonades, perquè sembla un acudit nacionalista, però no, la publica Russia Today RT: Baviera es vol independitzar d'Alemanya perquè diu que aporta més del que rep i que ja n'estàn farts. Mira que són rars aquests bavaresos, nomès falta que hi vagi aviat en Guardiola.



"Baviera és un estat lliure acord a la seva història, poder econòmic, població i organització constitucional i mereix ser independent. Així opina l'escriptor i membre de la regional Unió Social Cristiana (CSU, sigles en alemany), Wilfried Scharnagl.

En una entrevista en exclusiva amb RT l'escriptor va exposar les causes que propicien que els bavaresos pensin en l'emancipació d'Alemanya i en la perspectiva d'existència de l'actual estat federat com un país sobirà.
"Formem part d'una unió de transferència alemanya-sosté-. Dins de la reglamentació pressupostària Baviera paga més que altres estats federats. Potser, a Alemanya una cosa és incorrecte en l'equilibri financer, ja que el 2012 tres estats van pagar diners, mentre que tretze el van rebre. Això significa que l'equilibri s'ha perdut ".

Dins de la reglamentació pressupostària Baviera paga més que altres països. "El mateix passa a Europa", avança Scharnagl. "Som el major contribuent a la Unió Europea. I malgrat la nostra participació en el finançament de la UE, pràcticament no decidim res allà". No obstant això, el pensador creu que un cop independitzada, Baviera no hauria d'abandonar la comunitat dels països europeus.

Scharnagl destaca que la independència de Baviera no forma part del programa de cap partit polític, inclòs el seu. No obstant això, cal respectar l'opinió del 39% dels enquestats que durant un recent sondeig respondre sí a la pregunta: ¿Voldria vostè que Baviera compti amb més força política?

Hi ha un factor històric que també mereix respecte, considera l'escriptor. És el fet que la constitució de l'Estat Lliure de Baviera va ser adoptada després d'un referèndum l'1 desembre de 1946, tres anys abans que la de la República Federal d'Alemanya. Els estats sobirans existien abans i llavors cada estat té el dret legítim a reivindicar la seva independència.  actualidad r.t.com."