El Partit Popular (PP), amb l'abstenció d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), ha tombat aquest dimarts al Congrés dels Diputats la proposta de llei presentada pel grup d'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA) per declarar el 18 de juliol com a dia oficial de condemna del franquisme tot demanant a l'oposició "alliberar-se" del franquisme i convidant-los a adoptar com a referència la Constitució de l'any 1978.

La votació, que s'ha convertit en l'enèsima negativa dels populars a condemnar el franquisme, buscava homologar un dia oficial de condemna del franquisme i d'homenatge a les víctimes de la guerra civil i els prepresaliats, similar al dia de les víctimes de l'holocaust nazi. El PP ja ha evitat en anteriors ocasions condemnar el franquisme.

Per molt menys varen il·legalitzar Batasuna, Herri Batasuna i algun altre partit abertzale, potser perquè el Pp n'està curull de franquistes molts amb noms prou coneguts, és per això entre altres questions que no el volen condemnar. Cada vegada dissimulen menys i es van mostrant com el que son, dignes hereus del Caudillo, un Caudillo que va assassinar a molta més gent que ETA i va segrestar tot un país durant 35 anys.

El Partit Popualr s'ha d'il·legalitzar ja! sinó, a banda de patent de cors es un greuge comparatiu amb els partit abertzales il·legalitzats amb molt menys motius que els que hi han per il·legalitzar el Pp. El problema és que tenen patent de cors i es poden passar pel folre i les manilles el que els doni la gana, per aixó tenen la majoria absoluta que els varen donar els qui cómplices i connivents amb ells i la seva ideología els varen votar.

Avui ha sortit el gran mentider a Antena 3, el criminal de guerra no condemnat 'creanme, les estoy diciendo la verdad' no he volgut veure el massatge de Victoria Prego i Francisco Marhuenda, vergonya d'una clase periodistica respallarie venuda al poder i no per ideología, sino per rastrerisme, resentiment i en el fons baix nivell moral, personal i profesional.