He comentat en més d'una ocasió que aquesta entelèquia nomenada Espanya, no és un Estat democràtic, de fet, fins on arriba el Govern de la Nació és a imposar la seva opinió o la seva postura envers qualsevol discrepància, vingui de qui vingui. Malviuen encara de l'imperi colonial perdut maldestrament, aquell 'donde nunca se ponia el sol', i malgrat la desfeta consumada al 1898, encara no ho han sabut pair, de fet políticament, intel·lectualment i fins i tot estèticament, estan encara ancorats a finals del segle XIX.
Vegis sinó com a Escòcia podran votar sobre si volen independitzar-se o no de la Gran Bretanya, mentre a Catalunya ni tan sols se'n pot parlar. El Tribunal Constitucional ha suspès una declaració política, una idea que només era un punt de partida per més endavant, fer un plantejament jurídic i institucional seriós que vist lo vist ja no cal ni plantejar-ho.
Aquests dotze membres del TC, vells coneguts nostres èrla seva ribotada de l'Estatut, han corregut a acatar les instruccions de Pp i també el PSoE i han desautoritzat una decisió programàtica del Parlament de Catalunya, carregant-se amb aquesta decisió la mateixa essència de la democràcia. Aquest tribunal no és més que un entrebanc en el camí que, inevitablement porta a Catalunya cap a la independència.
Aquesta negació democràtica no s'aguanta per enlloc i posa en qüestió - com deia - la legitimitat democràtica d'un estat que presenta un balanç desastrós en tota la seva gestió. Entestats en el sostenella i no enmendalla, no entenen res més que guanyar d'anorrear sovint xulescament, sent absolutament incapaços de dialogar . No hi haurà un diàleg, de moment la suspensió és per cinc mesos i després ja veurem si continuen amb aquesta suspensió o argumenten el que no es pot argumentar, perquè aquesta és una decisió política, no jurídica, tendenciosament i antidemocràticament política.
Hauríem de deixar de perdre el temps intentant un diàleg que mai es produirà, mentre continua l'ofec econòmic, i fins i tot l'intel·lectual, com la perpetració avui de la Lapao, digna de figurar en una pel·lícula de Berlanga o l'esperpent de Valle Inclán.
Tota aquesta actitud no és tan sols la xulesca prepotència d'un Estat ranci i decadent, ni és només ignorància mesetaria, aquí hi ha odi, un odi visceral que no acabo d'entendre, però que és palès i ve de vell.
Els fets, la seva actuació constant contra Catalunya, tot el que ñes català i la seva llengua sobrepassa la raó humana i va més enllà. El veieu ara el seu odi?
No cal perdre més el temps en una lluita inutil de desgast que no duu enlloc.... Hola Europa! Adèu Espanya! fins mai.
En primer lloc permeteu-me assenyalar-una errada: "derrota consumada el 1898" i no el 1998. En la meva modesta opinió, el problema no és només dels catalans, és un problema de la majoria dels qui patim aquest règim ranci, nacional-catòlic i, sobretot, classista. Perquè Espanya és fonamentalment classista, i dubto que la classe dirigent catalana sigui molt diferent de la madrilenya, de la sevillana o de qualsevol altra. ¿Esperances a Europa? Molt haurien de canviar les coses a Brussel · les perquè poguéssim tenir esperances. Pobles independents i confederats sí, nacions no.
ResponEliminaSalud.
Lapsus arreglat Loam. Quan parlo d'Espanya em refereixo a l'Estat Espanyol, i poc en podem esperar d'ell, que és una 'Unidad de destino en lo irracional' com el mateix passa amb Brussel·les que és can Garlanda, però quelcom s'ha de fer per sortir de l'atzucac, així no podem seguir.
ResponEliminaSalut
Aquest odi del qual parles, ja va començar amb els jueus i des de llavors va també per catalans i bascos. El centralisme absolut no admet diàleg amb ningú. Jo també crec que hauriem de tirar pel dret.
ResponEliminaSobre "can Garlanda", un dia que a la feina em vaig discutir amb el meu Cap, també li vaig dir que allò era "Can Garlanda". No vegis com li va sentar de malament :)...i ho vaig patir sempre....
Estic amb LOAM en aixó de : "Pobles independents i confederats sí, nacions no."
ResponEliminaSalut
Aquí un que NO va néixer independentista, que va anar pels puestus sense plantejar-se si era català o espanyol fins entrada la vintena i que n'està fins als pebrots d'aquest estat d'on hem de sortir per potes, el més aviat possible. Ens hi juguem els quartos, la història, la cultura... ens ho juguem tot. S'ha acabat el bròquil!
ResponEliminaPerquè Espanya és fonamentalment classista, i dubto que la classe dirigent catalana sigui molt diferent de la madrilenya, de la sevillana o de qualsevol altra.
ResponEliminaEspaña clasista, he ahí la cuestión, el problema no es de regiones, naciones o pueblos. El quid esta en la distribución de la riqueza que se genera.
Nuestras castas dominantes siempre vieron muy mal el trabajo, la innovacion y el futuro.
En mi amado Burgos el otro dia les dije a dos amigos míos concejales de Burgos que "la Catedral nos tapa, impide ver la otra realidad de Burgos y no es que este mal, sino que se monopoliza..." no se si me he explicado.
Yo no creo que la gente odie a Cataluña, de hecho, aquí se habla poco o nada de vosotros.
JO CREC,QUE EL PROBLEMA ES LA NO SEPARACIO DE PODERS,....ALGU ES CREU QUE EL T.C. ES UN "ENTE" INDEPENDENT?,,,,,QUE EL TRIBUNAL DE COMPTES ES INDEPENDENT?..... QUE EL......"Y SEGUIMOS".....
ResponEliminaaquest Estat decadent és un frontó Marta, amb el que és impossible dialogar. No hi ha res a fer doncs, només tirar pel dret.
ResponEliminaFerran, jo tampoc era independentista, pero aquest gent t'hi fa tornar, t'hi aboca vaja, no hi ha altre sortida.
ResponEliminahay un odio casi visceral provinente del Estado Temujin, un odio producto de la ignorancia, de la concepción feudal del Estado, de un evidente y pueblerino complejo de inferioridad que existe, que está ahí. Un odio que proviene de un Estado que poco tiene de democrático y si mucho de imperialista, aunque el imperio lo perdieron hace más de 120 años, sólo que aún no lo han asumido.
ResponEliminaOLIVA, no hi ha separació de poders a Espanya, hi ha connivència de poders, i aixi ens i els hi va.
ResponElimina