Aquesta expressió que empra sovint en Jordi Basté de el món a Rac1, es ve a referir a gent que té poca feina i com s'avorreix fa coses absurdes. Concretament es refereix en Basté al meravellós món dels estudis d'una Universitat sobre qualsevol estupidesa:
aquí us en detallo algunes:

1.- Estudi de les vegades que una persona parpelleja al llarg de la seva vida.
.

2.- El semen dels joves espanyols no es tan bo com abans.
.

3.- Un estudi britànic sobre la relació entre les dones intel·ligents i les probabilitats de casar-se, que es veu són inversament proporcionals a la seva intel·ligència.
.

4.- Al contrari passa amb els homes, mentre mes llestos, més possibilitats de casar-se. Perquè? Perquè estan ben posicionats socialment i es veu que aixó atreu a les dones, però no les intel·ligents d'abans.
.

5.- Uns científics alemanys ho confirmen: Les prediccions dels futuròlegs per l’any vinent seran mentida.
.

6.- Baixa autoestima, dòcil, introvertit. ¿Quin tipus de música escolta? Heavy metal, per suposat. Un estudi de la Universidad Heriot-Watt.
.

7.- A Rússia tenen un centre universitari educatiu "UFO and Paranormal College", en el que ensenyen als seus alumnes a comportar-se per quan tinguin una trobada amb una alienígena.

8.- Practicar sexe cada dia ens fa més intel·ligents

9.- Prendre cafè altera la mida dels pits de les dones ...

....i si em dediqués a triar i remenar en trobaria un munt més. Estudis inútils fets (o no) per Universitats que ni tan sols se sap en molts dels casos si existeixen o són invents d'algun periodista que s'avorreix i se'ls inventa per omplir de noticies frikis l'espai escrit o radiofònic. De fet, ve a ser com les estadístiques que mai saps qui les fa i per a què realment serveixen, normalment per a res.

Aquí en trobareu més de 350 d'aquests 'Estudis'