El govern espanyol està decidit a deixar sense contingut polític l'estat autonòmic. No ho farà per decret, sinó amb un toc de subtilesa i coacció un pel barroera, tot s'ha de dir. Amb l'excusa d'acabar amb les duplicitats detectades, l'executiu central no obligarà a la Generalitat a tancar aquest o aquell organisme, però pressionarà amb l'arma recurrent de la llei d'estabilitat i el límit de dèficit. I amb el nou llistat de recomanacions governamental, la convidarà a tancar l'ens que ofereix un servei que també doni l'Estat. TV3, els metereòlegs, ambaixades, són al seu punt de mira, i no és nou, simplement ara és el moment i van per feina.

"Per què Espanya necessita un Ministeri de Cultura? Durant molts anys no va existir a Alemanya perquè la feina requeia en els 'landers' i no va passar res", o Ministeris com el Sanitat o Habitatge amb les competencies transferides.  Aquest són els arbres del bosc que no volen veure des del Govern Espanyol, són els seus Ministeris sense competències els que sobren i malbaraten inutilment milers d'euros, o el seu Senat, o els seus Delegats del Govern, que encara es pensen que Catalunya és una Colonia de l'Imperi, la despesa exagerada del Ministeri de la Guerra, o els euros que inverteixen a fons perdut en finançar la secta dels Catòlics. Les infraestructures radials inùtils en que malbaraten milions d'euros, molts d'ells provinents d'Europa.

No són les autonomies les que més diners costen o malbaraten, l'Estat Central ho fa amb molt més escreix amb les seves superestructures obsoletes i inùtils en molts dels casos. Per tant, posats a retallar, suggerirìa que retallessin el Govern Central sencer, del primer a l'ùltim Ministeri, Corona inclosa, al cap i a la fi, per fer de 'correveidile' d'Angela Merkel, i per tant ser una mera gestoria administrativa, poca gent és necessita. Això sí! si pot ser que siguin professionals.