Som rars els catalans, venerem a Sant Jordi, el qual sant era una mica lent a l'hora de defensar princeses, atès es veu que el drac se n'havia cruspit unes quantes abans no el va presumptament matar, i un cop sembla ho va fer, va el Sant baró i no es casa amb la princesa que seria el final de manual made in Hollywood que pertocaria. Però és que circula la brama que Sant Jordi no va matar el drac, sinó que si va amistançar i d'aquí fou on va sorgir la marca Lacoste, i no del tennista i el cucudrulu. 
També venerem per questes terres un Sant sado-maso com Sant Sebastià,la nostra icona és un ase que deu ser els dels cops (suposo). Al pesebre i fotem un paio cagant i per Sant Joan ens inflem de "Coca" mentre fotem foc a tot. La nostra diada nacional és la celebració d'una derrota i de patrona tenim La Moreneta, que és negra, però molt negra, més negra que els negres que ja és dir, llevat que sigui una enorme piga, i alguna peculiaritat més que em deixo. Però s'ha de reconèixer que a l'hora d'inventar se'ns dona bé, a banda de la Peseta que la va crear Laureano Figuerola quan anys ha era Ministre d'Hisenda, també és català l'invent de la forquilla de dues puntes que va perfeccionar Leonardo da Vinci que era un primmirat i hi va afegir la tercera pota. 
Els catalans, a banda d'inventar o descobrir Amèrica del mig, hem inventat: l'Allioli, els Calçots i la salsa salvitxada, el Cava, la Crema catalana, el Chupa Chups, el Biscuter, la Ratafia, els Castellers, l'Ensaïmada, l'Escalivada, el Pa amb tomàquet, els Panellets, el Romesco, la Samfaina, la Volta catalana, l'Astronomia, la Vara de Jacob (que no sé que carall és pero surt a la Viki), el Telescopi, la Teoria de la neurona, el Telègraf elèctric, l'autogir, el submarí, l'esferificació, el Pal de fregar, el Porró, els Xurros, el Setrill antigoteig, Sant Jordi (el llibre i la rosa), l'això no toca, la Rifa de Nadal, o la Copa Catalunya de futbol. La coca de vidre, la sopa de farigola, els Consells Comarcals, el ball de bastons, i la independència d'Artur Mas, que ha estat l'últim gran invent dut a terme. I segur que m'en deixo uns quants que ja m'ho fareu saber si en teniu constància.

Llàstima que algú no devia explicar a tots aquests inventors, que els invents i descobriments s'han de patentar primer i després s'han de saber comercialitzar i difondre fronteres enllà, procurant no perdre'n els drets. I aquí sí que llevat d'alguns, no han estat en general tots aquests inventors, gaire diligents.