No hauria de sorprendre a ningú l'immobilisme del Govern de Madrid davant la via catalana, o qualsevulla reivindicació que es faci des de Catalunya, saben del nostre caràcter pactista y també que som un poble de cagats que sempre ens acabem conformant amb del que ens posen de més a la menjadora, i amb això ja ens tenen contents. Creuen que amb una mica de pacte fiscal més i uns quants diners més acabaran amb aquesta revolta, perquè el que està succeint a Catalunya és una revolta - pacífica - però una revolta en tota regla.
No s'adonen que el que varen titllar de 'calentura' l'11 de setembre de 2012, ha estat una 'febrada' aquest 11 de setembre, i contra aquesta febrada no hi valen ja pactes fiscal arregladets i alguna concessió més del senyor als vassalls.
La obsessió d'agafar-se a la constitució del Pp, una constitució que la seva matriu Ap no la va votar, la legalitat vigent, etc, no ens hauria de preocupar, al cap i a la fi en aquest Estat on està legalitzada la Falange, o la Fundación Francisco Franco i altres subgrupuscles feixistoides, no s'entén que una consulta, una consulta democràtica a un poble no es pugui autoritzar, em refereixo a una consulta del Govern de la Generalitat, no la bestiesa aquesta d'una consulta pactada que no s'aguanta per enlloc.
Madrid té un problema greu damunt seu i no se si n'és del tot conscient, i ja que parlo de revolta, les revoltes no es pacten ni es demana permís per dur-les a terme, simplement es fan.
Dit això, el que em pregunto és si estem disposats a fer la revolta, amb les dificultats i sacrificis que comportaria, i no ho dic per la classe dirigent, sinó per la ciutadania (majoria silenciosa inclosa) que una cosa és fer una via festiva un dia i l'altre serien anys de sacrifici i penúria.
És per això que el Govern de Madrid aferrat a la Constitució resta immòbil, el temps juga a favor seu.
"...Dit això, el que em pregunto és si estem disposats a fer la revolta, amb les dificultats i sacrificis que comportaria, i no ho dic per la classe dirigent, sinó per la ciutadania (majoria silenciosa inclosa) que una cosa és fer una via festiva un dia i l'altre serien anys de sacrifici i penúria..."
ResponEliminaEstic completament d´acord, més dirte que les revolucions es fan amb sang, i les ha de fer la joventut, tot la resta són cosits que al final es tornen a trencar.
dir-te també, que ara com ara, la joventut no està disposada a sacrificis (excepte el perdre's un dia festiu per cridar llibertat i anar-se després a prendre's una birras), i no està disposada a sacrificis perquè no té capacitat d'això.
Nosaltres, els pares i mares som els culpables. El dia 11, tots els joves estaven connectat per perifèrics de les seves terminals, pagats per els papàs. Tots portaven Adidas, o en defecte d'això Nike, i absolutament tots van menjar i van sopar a les seves cases.
No estàn preparats per a una Revolució. Ho sap el Govern central, ho sap la Generalitat , ho sap el sistema, i ho saben ells.
Salut
La cosa bona que té aquesta situació que vivim (jo diria que la única cosa bona entre un munt de desastres conceptuals) és que la política ha sortit del Parlament i està al carrer. Diputats, regidors i demés gentussa inútil ara es veuen desbordats i a remolc d'uns esdeveniments que no controla cap organització política tradicional (ni el braç autoritari-folclòric d'Erc, aqusts de l'ANC).
ResponEliminaEl cas més espectacular és el format pel tàndem Mas-Rajoy que no tenen ni idea de quina fitxa moure. Tots dos volen el pacte fiscal però saben que la situació no la controlen. Encara juguen a creure que els ciutadans som tontos o covards (coses que són certes en part), i a adormir el debat, però ni amb la Ouija es pot preveure què passarà.
Des que va morir Franco (jo tenia 11 anyets però ho recordo) que no tenia la sensació de veure que alguna cosa es mou, i que la història és un fenomen viu.
Y en definitiva, que se me ha cortado el canal, la juventud no hará nada, porque viven de una u otra forma subvencionados.
ResponEliminaSolo cuando se empiece a pasar alguna privación o cuando no haya para los mínimos, empezaremos a hablar.
Es evidente que generalizo, y que como en todo y todas las cosas, hay jóvenes que se espabilan, estudian, trabajan, se esfuerzan y colaboran.
Resposta al Miquel: la teoria marxista afirma això que dius sobre les revolucions, però ja saps que Marx (una de les ments més lúcides dels darrers 200 anys) es va equivocar quan va voler fer prospeccions de futur. Segons ell, la revolució socialista només era possible en societats industrials amb una massa obrera suficient. I com saps, la revolució es va donar en una societat rural i feudal.
ResponEliminaAra bé, la sociologia catalana dóna poc peu a imaginar-la revolucionària, i a més a més no ho ha estat mai al llarg de la història. Els moviments obrers revolucionaris dels anys 20 i 30 -únic moment de la història catalana en què es va posar en marxa una revolució amb tots els ingredients- es deuen a la massa immigrant (amb excepcions honroses i escasses).
El que sí podríem imaginar ara és una transformació de les relacions entre ciutadania i Estat, i la presa de consciència del ciutadà, que finalment ha entès que és subjecte polític i que "democràcia" no vol dir anar a votar i prou.
Lluís, el professor Termes rebatria les teves afirmacions sobre els moviments catalans. De tota manera els antics immigrants i els seus fills ja han estat abduïts pel sistema i els nous estan per treballar en el que es pugui. Massa farts que deia el meu pare.
ResponEliminaNo n'hi ha prou amb anar a votar però per desgràcia no hi ha encara res que sigui tan lliure de condicionants com el vot secret, vaja, pel meu gust.
Hablo desde fuera, la pregunta esta hecha, la respuesta también. Ahora toca mover ficha y hay dos opciones:
ResponEliminaA. No hacer nada y seguir como estamos, donde (creo) a nivel individual no hay persecuciones, ni prohibiciones de hablar pensar o manifestarse como uno quiera, e intentar llevar más dinero a casa.
B. Se convoca el referéndum, la Guardia Civil o la Policía o los conserjes del Congreso, lo impiden por la fuerza, (no le queda más salida a Mariano) y se lía la de Dios es Cristo, tiros, heridos y posiblemente disturbios callejeros graves.
Las preguntas son (y no tengo la respuesta, porque es vuestra) ¿merece la pena? ¿tan oprimidos estáis? ¿enfocáis la posible revolución en el sentido correcto? ¿quien oprime a quien?.
Cuando llegue formalmente la respuesta, os tocará mover ficha y las opciones que Artur y compañía os han dejado son pocas, por no decir ninguna, si callan perderán votos y credibilidad, si actúan y convocan un referéndum, sera el primer paso para una respuesta con fuerza desde Madrid al tener que impedir celebrar el referéndum por la fuerza y las consecuencias posteriores, que no podemos llegar a adivinar (que todos en esta península somos muy puñeteros).
En el tema político, en este caso, los del gobierno catalán, para mi por lo menos, no han estado hábiles, pues no han dejado escapatoria y eso negociando (como bien sabrás) no es de gente hábil.
Aunque puede que si, si lo que buscaban era llegar aquí, ya lo han conseguido.
Pero a ellos no les darán con la porras, ni les encarcelaran, ni sancionaran...
Francesc, soy tremedamente pesimista con este asunto, no me gusta el cariz que esta tomando esto y no voy a hablar de razones que aquí libremente he expuesto y tu no has censurado (como en otros sitios si me han hecho), no me gusta porque esto se esta extremando y al final lo pagaremos los de siempre. Leo vuestra prensa, la de aquí, veo que los extremos ya se están empezando a justificar; he leído algo de Historia (de la nuestra) y se como somos, y no me gusta, pero nada.
Es hora de evaluar todos un poco, lo que podemos hacer...lo que tenemos y lo que podemos perder...
Un saludo a la concurrencia.
Complemento, los extremos de allí y los de aquí.
ResponEliminaLuiis : No dic que no tinguis la teva parta de raó, més la resposta es la de JÚLIA (man que me pese): "Massa farts que deia el meu pare".
ResponEliminaSalut
TEMUJIN :
La cosa tampoco está clara para los de casa ( Lluis lo expresa mejor que yo), están despertando la "bestia", y este 11 ondeaban más banderas independentistas que cutribarradas. No se pide permiso para una consulta, se atiza a la Independencia directa. Ni tan siquiera el MC está preparado para esto, ¿ qué decir de los políticos, los nuestros de nuestros feudos, todos metidos a dedo y nadie con carrera de Ciencia Políticas ?.
Y te diré mas, hay familias (yo conozco un par), que no hablan de política en las comidas, porque acaban cabreados...Esto, a la casta política se les va de las manos...se les va.
Veo las cosas como Ignatius Really, desde la perspectiva de un túnel de metro.
Salut.
Por cierto, ayer empecé las clases en la Facultad de Filosofía, con críos de 20 años largos...Uno ya interpeló al Profesor porque empezó la clase dándola en castellano (el profesor dijo que es catalán hasta la médula, pero que siempre había dado las clases en castellano. Pidió excusas y continuó la clase...pero ya hay mal ambiente.)
salut
Miquel, te voy a hacer una confesión, tengo 45 años, estuve estudiando hasta que trabaje, luego a la mili, acabe la mili un viernes y empeze a trabajar de peón de jardinería el lunes, después a vender maquinaria agrícola (termine BUP y luego hice FP Forestal), con 22 años, sin enchufes ni amiguitos, me hacia 100.000 kms al año y vendía maquinarias por valor de bastantes millones de pesetas, era responsable de mis decisiones, mi difunto padre me decia o estudias o trabajas, si estudias hasta donde llegues, pero sino a trabajar de lo que sea, así de clarito. Un tío con 22 años no es un crío, es un hombre y ya tiene edad más que suficiente para ser responsable de sus decisiones, no nos equivoquemos y no evadamos nuestras responsabilidades. Quizás hubiese que preguntar a muchos que portaban banderas que diferencia hay entre una cuatribarrada y una estelada.
ResponEliminaLa división de la sociedad y las familias es problema y muy grave, nadie valora en que puede acabar esto, aquí nadie es responsable de nada, los iluminados (de todos los lados) sueltan sus soflamas y se van a casa, los pelotas les aplauden y al final, los pueblos los sufren. Soy muy pesimista respecto a este asunto, espero equivocarme otra vez más, pero leyendo nuestra historia común (que la tenemos y mucha) cada día pienso que vamos a acabar mal y ademas sin obtener ningún beneficio para nadie. Como digo, espero estar equivocado...
Goya lo pinto de forma magistral, enterrados hasta las rodillas en mierda y pegándonos garrotazos, no se me ocurre mejor ejemplo.
Espero que Francesc, no se moleste por acaparar su blog...
ResponEliminano em molesto Temu, aneu fent entre vosaltres i quan acabeu ja m'avisareu.
ResponEliminaPer simplificar la questió, elmés senzill seria que es pogués fer la consulta, guanyaria l'abstenció, després el no i finalment el si, i con que aixó és aixi, s'hauria acabat el problema. De totes maneres a veure que contesta elo , però aquest i en Mas acabaran arreglant un pacte fiscal amb cara i ulls i aquí acabarà la revolta, car en el fons estem discutint una questió de diners. Compte però, de no esvalotar massa al personal que encara prendrem mal.
Se me ocurre una pregunta:
ResponElimina¿Como se contabiliza la abstención?
simplemente se limitan a decir el %, de hecho hay quien propone que la abstención desocupara escaños, seria la manera de que sus señorías se dieran cuenta de la realidad.Fíjate que si en unas elecciones normales vota el 55 o 58% de los ciudadanos con derecho a voto el 45 o 42% es la abstención, debe ser la mayoria silenciosa que quiere escuchar Sor aya Saenz de Santamaria madre de Dios que por cierto cada dia está más fondona, lejos ya de su posado fotográfico sofisticado.
ResponEliminaapasiau!
Seguramente me equivoco, si es así perdonadme pero me dais miedo. Que nadie se moleste, por favor, que no es mi intención, pero estáis hablando de revoluciones, y sin embargo yo pienso que no estamos hablando lo mismo que lo que Francesc escribe. El dice que si hace un año esto se hubiese tomado en serio y hubiesen dado el OK este año no hubiese pasado nada, se hubiese hecho un pacto y se acabó la historia. Y además dice de paso que hay muchos grupos fascistas. Nada más, o así lo entiendo yo. Lo único que yo aporto es que La Vía Catalana ha triunfado largamente sin los políticos, sin los de aquí. Y los de allí creo que aun no se lo creen. Quizás si conociesen más a los catalanes y dejaran que las ideas las pusieran ellos a lo mejor funcionaba mejor la cosa. Jamás se ha permitido que esto ocurra. El dinero que el Madrid oficial, no el otro que son unas personas maravillosas., ha ido invirtiendo con robo incluido en trenes por donde no pasa nadie lo hubiese invertido en el puerto de Barcelona hace 10 años, con robo a medias,(y como esto casi todo) seguramente no habría tantos independentistas, sin pistola, no lo olvidemos, por favor. Perdonadme si en algo he podido molestar. Ya llevamos un tiempo que nos conocemos y ya sabéis que no soy ninguna especie de terrorista.
ResponEliminaY aunque no sea exactamente el tema que nos presenta Francesc, yo pregunto?. Os dais cuenta de que los ciudadanos españoles solo les interesa saber si el Espanyol y el Barça jugarán una liga catalana?. El Larguero no es que lo hablen; es que gritan, es que la gente llama y dice que juegen solos. Bien pues de acuerdo,que juegen solos, pero no se trata de un tema lo suficientemente importante como no importarles? Entre el grupo que nos comentamos habitualmente también ocurre , no le doy la culpa, faltaria más, puede preguntar lo que desee, pero todos lo habeis escuchado igual que yo. Es más importante el Espanyol, y el Barça que una utópica independencia de una parte de España, que el pueblo dice que quiere un estado moderno pero no puede?
ResponEliminasegueixen sense escoltar Josep, aquest és el problema, ah! una revolta no necessariàment ha de ser violenta....
ResponEliminaÉs el que menys em preocupa Josep, on jugaria el Barça, de fet, a la lliga que ell vulgués, això no seria cap problema.
ResponEliminaAixí no arribarem enlloc, Francesc. No m'agraden aquestes maneres d'expressar una cosa que no ha passat hi ha més és una falta important per no entendre que passa em al poble català tot i viure aquí durant molts anys. No, no escolten, diuen la seva i ja està, i el més greu és que ja veuen trets, revolucions sanguinàries i tot això. I és el que dius tu. Que potser no les pot haver pacífiques? Que ha de fer un poble quan vol avançar i els altres no li deixen? Ningú diu d'anar per la brava, només ho diuen ells. I el del futbol ja és el súmmum. Ja veus tu quin problema més seriós davant d'un cas de la Independència d'una part d'Espanya. Això si, ningú diu que encara tenim la Falange, i els diners que paguem a la Fundació del Generalísimo, com dius tu. Ningú de fora pensa o no vol pensar que alguna cosa passa per arribar a aquest extrem. Ningú diu que els diners que rep no cauen del cel .. En fi Francesc, som quatre hi ha opinions per a tots els gustos.
ResponEliminaBona nit.
Josep, el mal uso dado a los fondos públicos no es un mal endémico en Cataluña, lo es de toda España. Polígonos industriales vacíos y empresarios con ideas sin financiación, es el pan nuestro.
ResponEliminaA mi me asusta este tema porque puede radicalizarse muy rápidamente, unos tontos se enfrentan a otros y se lía. Como ya he comentado antes, la pelota esta ahora en Cataluña pues Rajoy ya ha contestado, veremos que pasa, pero conociéndonos, con una economía en paro o recesión, la gente endeudada, la corrupción por todos los lados y todos los días, es un caldo de cultivo excelente para que aparezca la violencia, de hecho, pienso que si la situación económica fuese otra, posiblemente no hablaríamos de esto, pero ya no se nada, solo se que aquí pasamos de la juerga a las pistolas, muy rápido. Como he dicho, espero equivocarme.
En lo del fútbol te doy la razón...
ResponElimina