Tot  el que fis ara s'ha dit o escrit sobre la Majoria silenciosa, ho han dit o escrit aquells que obviàment no en formen part, és limiten a apropiar-se el concepte pel seu propi benefici. Aquesta majoria silenciosa, no es constitueix d'un dia per l'altre, el seu espectre està compost per classes socials diferents, lluny de les minories elitistes que solen veure els toros des de la barrera i en cap cas assoleixen el seu compromís. 
La Majoria silenciosa, és la majoria que guanya sovint les eleccions amb el seu no vot, o vot en blanc, i nomès des del seu Estat d'emprenyament sobrepasat el desencís anterior, pot votar i no precisament en la línia del poder establert, però això, aquest poder cec i sord que els manipula i intenta fer-se'ls com a seus, ho ignora, o millor dit no n'ès conscient, i aquesta pot ser segurament la seva perdició. 
El poder, a més a més de immòbil, cec i sord, sovint és idiota, i viu en una realitat imaginada o desitjada, molt allunyada d'aquesta Majoria silenciosa que pretén - estúpidament - fer com a seva. Y ignoren tambè que quan la Majoria silenciosa deixa de ser-ho, crida, i crida molt, fins fer caure els murs de la fortalesa del poder.