DRETES O 'DERECHAS'


Si se'm permet una relativa exageració, gosaria afirmar que, des de fa segles o potser des del començament, en el món sempre han manat les dretes. Ja ho deia un polític jubilat: El perill sobretot a Espanya, no és que guanyin 'les dretes', sinó que guanyin....'las derechas'. Bé, una part de raó si que tenia aquell home. Les dretes sempre són dretes, es diguIn 'dretes' o 'derechas', quan a l'esquerra o las izquierdas fa temps varen naufragar i no saben ni contesten, possiblement perquè la dreta sempre està emprenyada i per això té tant d'exit, mentre l'esquerra té la tendencia a ser massa raonable i dispersa alhora, discutint sobre el diví i l'huma, sovint fregant la cursil·leria o el ridícul. 

Hi ha una excepció que és la dreta catalana, que llevat d'en Duran no està emprenyada però és igual de dispersa que l'esquerra discutint sobre el divì, l'huma o la consulta. Pere Navarro a banda que no és ni de dreta ni d'esquerra, simplement no és, de fet ni ell mateix sap que és.
Comparteix:  

Comentaris

 1. Pere Navarro és la antítesis hegeliana del ser, o sea, el no ser. Que por no ser, también existe.
  Demasié ¡
  Salut

  ResponElimina
 2. Cada dia costa més de veure la diferència entre dretes i esquerres...

  ResponElimina
 3. La dreta és simplement diners i poder. I l'esquerra....és una quimera.

  ResponElimina
 4. Existe la bipolaridad todos defendemos en el papel las políticas de izquierdas, los derechos, repartir la economía y esos discursos tan provechosos y grandilocuentes. Pero somos de derechas en el ámbito personal, que a nadie nos quiten lo nuestro, porque es nuestro y punto.
  Los políticos en el sistema actual son los cómplices necesarios, ya sabes el interés nacional o los mercados. Como si una persona que no
  sabe que va a cenar hoy o con cancer le preocupasen mucho el "interes nacional" o "los mercados"..

  ResponElimina
 5. No sé si és l'antítesi hegeliana, pero raret si ho és, Miquel

  ResponElimina
 6. no h'hi ha a penes cap Loreto, potser una certa cura estètica en l'esquerra i poca cosa més.

  ResponElimina
 7. clavat! francesc, una quimera, això és l'esquerra.

  ResponElimina
 8. aquí el único interés de los políticos de derecha o izquierda que priva, es el propio, Temujin

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada